Aktualizované Alexandra Húsková Rôzne

Súčasťou komplexu Petržalka City mal byť aj hotel. Od jeho stavby sa však upustilo

V plánoch výstavby druhej etapy projektu Petržalka City mal byť aj hotel s doplnkovými funkciami. Projekt, ktorý financuje Poštová banka ovládaná finančnou skupinou J&T, údajne mení plány výstavby druhej etapy. Informácie priniesol portál biztweet.eu.

Ilustračný obrázok k článku Súčasťou komplexu Petržalka City mal byť aj hotel. Od jeho stavby sa však upustilo
Zdroj: Dnes24.sk

Druhá etapa výstavby je ohraničená ulicami Hálova, Rusovská, Romanova a budúcim pokračovaním Jantárovej cesty. V blízkosti nového komplexu by mala byť aj električková zástavka, po predĺžení električkovej tra­te.

Pre 14-podlažný objekt označený v projektovej dokumentácii – Polyfunkčný dom B – bola pôvodne navrhovaná hotelová funkcia s doplnkovými funkciami ako občianska vybavenosť, administratíva, konferenčné miestnosti. Developer však napokon od zámeru postaviť v bratislavskej mestskej časti Petržalka hotel cúva.

„Samozrejmou súčasťou developerských procesov, najmä tých dlhodobo pripravovaných je prieskum trhu v reálnom čase výstavby a saturovanie jeho potrieb. Projekt Petržalka City nie je výnimkou a formou etapizovania výstavby postupne kreuje funkčné využitie územia v intenciách územného plánu hl. mesta Bratislavy,“ uviedol pre Bratislava24.sk Štefan Koluš, člen predstavenstva Petržalka city.

Pôvodne plánovaný 400 izbový hotel nebude v tejto časti projektu Petržalka City (lokalita A), jeho súčasťou.

„V rámci ďalšej etapy výstavby Petržalka City (ako budúceho centra Petržalky) , v lokalite severo-južnej rozvojovej osi Petržalky, bude hotelový segment určite primerane zastúpený,“ doplnil Štefan Koluš.

„V navrhovanej polyfunkčnej budove sa stále nachádza podiel prechodného ubytovania v podobe ateliérov – nebytové priestory. Prevládajúcou funkciou bude funkcia bývania v bytových jednotkách, prechodného ubytovania, administratívy a občianskej vybavenosti. Zároveň došlo aj k redukcii podzemných podlaží v tejto časti stavby. Polyfunkčný dom B bude mať 1. podzemné podlažie oproti 3 podzemným podlažiam navrhovaných v pôvodnom investičnom zámere,“ uvádza v projektovej dokumentácii developer Forespo Petržalka City, ktorá bola uverejnená na portáli enviroportal.sk.

Prečítajte si aj: Cena nových bytov v Bratislave minulý rok rástla. O aké bývanie je najväčší záujem?

Ako Forespo ďalej v projekte uvádza, polyfunkčný dom B bude mať 1. podzemné podlažie so 176 parkovacími státiami, z toho 152 v parkovacích garážach a 5+19 na teréne.

„V podzemnom podlaží bude sústredené technickohospo­dárske zázemie budovy. V 1. NP sa bude nachádzať retail s prenajímateľnou plochou pre obchody a služby a jadrá a kobky. Ráta sa aj s vybudovaním kaviarne medzi 1. a 2. etapou, ktorá bude spojená s 1. PP. V stredovej osi retailu sa budú nachádzať pivničné kobky pre byty. V druhom nadzemnom podlaží budú orientované mezonetové byty a 7 ateliérov – nebytové jednotky, ktoré budú aj v rámci 3. NP. Na Juhu 2. NP budú orientované byty. V rámci 2. NP sa bude nachádzať aj administratívna časť objektu v severnom krídle. V 4 až 13 typickom podlaží sa budú nachádzať byty a dva ateliéry – nebytové jednotky. Na 14. NP budú samostatne riešené byty,“ popisuje technické parametre stavby developer.

Nový plánovaný projekt tak bude mať celkovo 111 bytových jednotiek, 27 ateliérov a kancelárie. Súčasťou komplexu sú aj obchodné priestory a kaviarne. Projekt by sa mal dokončiť na jar v roku 2017. Celkové investičné náklady stavby sa odhadujú na 13 miliónov eur.

Zdroj foto:petrzalka­city.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM