Správy

Študenti z iniciatívy #niejenamtojedno organizujú protest proti ruskému gangu Noční vlci

Iniciatíva študentov chce zhromaždením vyzvať kompetentných, aby sa o problém začali zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Študenti z iniciatívy #niejenamtojedno organizujú protest proti ruskému gangu Noční vlci
4
Galéria
Zdroj: TASR

Študenti z iniciatívy #niejenamtojedno idú opäť do ulíc. Tentoraz sa zhromaždia na protest proti Nočným vlkom.

Protestné zhromaždenie

Skupina študentov so znepokojením sleduje medializované informácie ohľadom ruskej motorkárskej skupiny Noční Vlci, ktorá zriadila svoje európske sídlo na Slovensku, uviedol pre Aktuality.sk Timotej Lauko, jeden z členov iniciatívy.

Iniciatíva študentov #niejenamtojedno chce zhromaždením vyzvať kompetentných, aby sa o problém začali zaujímať, a preto zvoláva na piatok (27. júl) protestné zhromaždenie proti motorkárskej skupine Noční vlci. Protest sa bude konať pred Ministerstvom vnútra SR o 17:00 hod.

„Noční vlci sú známa paramilitantná motorkárska jednotka priamo podporovaná ruským Kremľom. Rovnako tento motorkársky gang verbuje členov, ktorí spolu s proruskými separatistmi bojujú u našich východných susedov na Ukrajine,“ uvádza iniciatíva vo svojom stanovisku.

Bojová technika

Ako ďalej píše, zábery z dronu ukázali, že v areáli ich základne v Dolnej Krupej sa nachádza ťažká bojová technika vrátane minimálne jedného tanku. Podľa policajného prezídia ide o o pojazdné vozidlá, ktoré ale nie sú streľbyschopné. „Ako sme už viackrát zdôraznili, celú situáciu v súvislosti s týmto objektom monitorujeme a v prípade akéhokoľvek podozrenia na protiprávnu činnosť okamžite zasiahneme,“ vysvetlil Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

Polícia objektu venuje pozornosť a doposiaľ nezaznamenala žiadne protiprávne konanie, priestupok ani trestný čin. V objekte sa mala nachádzať aj strelnica, čo polícia po previerke nepotvrdila.

Protiakciu s názvom „Solidarita s Nočnými vlkmi“ chystajú v rovnaký deň aj sympatizanti Nočných vlkov, a to pred budovu Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku o 18:00 hod.

Sídlo ruských Nočných vlkov pri obci Dolná Krupá
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM