Eliška Šándorová Rôzne

FOTO: Noční vlci ukončili jazdu po slovenských mestách na Slavíne

Kontroverzný motorkársky klub Noční vlci, blízky Putinovi, ukončil svoju jazdeckú púť na bratislavskom Slavíne. Prišli si uctiť pamiatku vojakov Červenej armády.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Noční vlci ukončili jazdu po slovenských mestách na Slavíne
10
Galéria
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom (9. mája) k nám opäť zavítali motorkári z klubu Noční vlci. „V predvečer 9. mája, Dňa víťazstva, sa budú konať terénne preteky motocyklov Cesty víťazstva 2018 – na Berlín, ktorých organizátorom je tradične ruský motorkársky klub „Noční vlci“ (Nočnyje volki). Trasa akcie vedie aj cez Slovensko,“ informuje Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku.

Motorkári sa zastavili v piatok 4. mája v Banskej Bystrici a v sobotu v Trnave a nakoniec ako tradične na bratislavskom Slavíne. V rámci „návštevy“ pokladali vence k pamätníkom červenoarmejcov.

V roku 2015 sa na Slavíne objavilo „až“ päť ruských motorkárov. Vítalo ich tu ale niekoľko stoviek ľudí s ruskými a slovenskými vlajkami. Klub bol založený v Rusku, ktorý sa rozrástol po celej Európe.

Najviac sa preslávili práve v roku 2015, keď niektorí európski politici spolu s mainstreamovými médiámi vystupňovali protiruskú hystériu a obvinili klub, že sú nebezpečenstvom pre Európu. Poľsko im vtedy prejazd nepovolilo.

Tento rok ich prišlo omnoho viac. Na motorky vysadli motocyklisti z Ruska, Bieloruska, Poľska, Čiech, Slovenska, Slovinska, Talianska, Anglicka, Srbska, Macedónska, Bulharska, Nemecka, Dánska a ďalších štátov.

Pozrite si v galérii, ako to 5. mája 2018 vyzeralo.

Noční vlci na Slavíne
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM