Šport

Študenti STU spoznávajú krásy Slovenska, najazdia stovky kilometrov

Cykloturistický trip študentov pod záštitou Slovenskej technickej univerzity odštartoval ráno z Bratislavy do Kremnice, kde má pelotón doraziť túto sobotu (30.4.).

Ilustračný obrázok k článku Študenti STU spoznávajú krásy Slovenska, najazdia stovky kilometrov
Zdroj: TASR

Na treťom ročníku akcie pod názvom Cykloturistický trip Vol.3 sa zúčastní dvadsaťjeden študentov a štyria doktorandi Stavebnej fakulty STU, informoval organizátor akcie Martin Hépal.

„Hlavnou ideou cykloturistického tripu je spájanie športovej aktivity so spoznávaním kvalitnej architektúry, zaujímavých miest a krás, ktoré nám naše Slovensko ponúka,“ uviedol Hépal. Študenti sa počas výletu budú zameriavať na historickú architektúru, ale aj cenami ovenčené novostavby či technické diela.

„Taktiež navštevujeme múzeá, galérie a množstvo exkurzií. Tento rok to budú napríklad vinárske závody v Rači, Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre, Hvezdáreň a planetárium v Hlohovc či Baňa Cigeľ,“ dodal Hépal.

Počas putovania dlhého približne 330 kilometrov navštívi pelotón aj niektoré stredné odborné školy a gymnáziá. Cykloturistické podujatie chce tak zvyšovať povedomie o Stavebnej fakulte, ale aj zoceľovať študentov po fyzickej stránke.

„Pre mňa osobne je najväčším zadosťučinením, keď si študenti uvedomia, že bicyklom sa dá prejsť kus našej vlasti. Získajú rozhľad, skúsenosti a najmä zážitky,“ uzavrel Hépal.

Čítajte viac: Mali by ste vyskúšať: Aplikácia, ktorá vám v Bratislave uľahčí presun po meste

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM