Rôzne

Študenti roztancovali Hlavné námestie,oslávili tak Mesiac frankofónie

Takmer 200 študentov v piatok na bratislavskom Hlavnom námestí spoločne tancovalo na populárnu pieseň Papaoutai od belgického speváka a skladateľa Stromae. Oslávili tak Mesiac frankofónie.

Ilustračný obrázok k článku Študenti roztancovali Hlavné námestie,oslávili tak Mesiac frankofónie
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: TASR

„Tohto podujatia sa zúčastnilo zhruba 50 študentov Francúzskej školy a 120 bilingválneho Gymnázia Metodova 2 v Bratislave. Sme radi, že sa k nám pridali aj žiaci francúzskeho lýcea z Bretónska, ktorí sú u nás na výmennom pobyte,“ povedala jedna zo spoluorganizátorov podujatia Zuzana Hianiková.

Spoločný tanec v strede námestia vnímala študentka Viktória so svojimi spolužiačkami z Gymnázia Metodova ako zábavu. „Hanbili sme sa, lebo sme boli vpredu, ale aj napriek tomu sme sa zabavili a nasmiali,“ skonštatovala.

Dnešná akcia študentov, ktorú podporilo aj Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku a Francúzsky inštitút v Bratislave, nadväzuje na podujatia v rámci Mesiaca frankofónie na Slovensku. Ako napríklad filmový týždeň Créme de la créme II či súťaž frankofónnej piesne Spievam po francúzsky. V sobotu (21.3.) sa uskutoční v bratislavskej Starej tržnici frankofónny trh.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM