Rôzne

Študenti organizujú charitatívny projekt Univerzitný stromček prianí

Tento rok sa podarilo vyzbierať okolo 400 prianí. Želania sú rozvešané na 11 stromčekoch na fakultách UK.

Ilustračný obrázok k článku Študenti organizujú charitatívny projekt Univerzitný stromček prianí
2
Galéria
Zdroj: uniba.sk

Študenti a absolventi Univerzity Komenského (UK) v Bratislave organizujú charitatívny projekt Univerzitný stromček prianí pre pomoc ľuďom z domovov sociálnych služieb, ubytovní a krízových centier. Zapojiť sa môžu študenti, zamestnanci i absolventi UK, ale aj iní ľudia ochotní pomôcť do 21. decembra, informuje o tom UK na svojom webe.

Stovky prianí

Tento rok sa organizátorom podarilo vyzbierať okolo 400 prianí zo siedmich zariadení. „Ľudia v núdzi často žiadajú zimné oblečenie, topánky, hračky, kozmetiku, pracie potreby, ale aj spoločnosť na prechádzku či čítanie knižky. Nájdu sa dokonca aj takí, čo by si želali radšej obdarovať iných alebo svoj darček darovať ďalej, aby tak vyčarovali úsmev na tvári niekomu inému,“ povedala spoluautorka projektu a absolventka Filozofickej fakulty UK Monika Firbasová.

Želania sú rozvešané na 11 stromčekoch na fakultách UK, z toho dva sú v Mlynskej doline. Ďalšie priania sú dostupné online pre širšiu verejnosť na stránke www.anonymnyanjel.sk. Darca načíta QR kód priania zo stromčeka alebo zadá písmenkový kód na stránke a po zadaní e-mailovej adresy dostane bližšie údaje pre úspešné splnenie priania.

„Po minuloročnom vzore je možnosť hromadného zberu darčekov, a to v Univerzitnom kultúrnom centre v Mlynskej doline a v Informačnom centre UK na Šafárikovom námestí. Oceňujú to niektorí darcovia, ale aj zariadenia, ktoré chcú, aby si napríklad deti našli darčeky pod stromčekom,“ dodala Firbasová.

Aktivitu študentov ocenil aj rektor UK Karol Mičieta. „Som hrdý na to, že naši študenti a absolventi myslia popri svojich náročných akademických povinnostiach aj na ľudí v horšej životnej situácii,“ uzavrel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM