Rôzne

Strom roka 2014: Vo finále je jediný Bratislavčan. Hlasujte za platan z Ružinova

Počas celého septembra môžete hlasovať za strom roka 2014. Bratislava má vo finále len jediného reprezentanta.

Ilustračný obrázok k článku Strom roka 2014: Vo finále je jediný Bratislavčan. Hlasujte za platan z Ružinova
Zdroj: Dnes24.sk

Platan javorilistý rastie v parku pred Paneurópskou vysokou školou na Tomášikovej ulici v Ružinove už 50 rokov. Až tohto roku sa mu však dostalo dostalo tej cti bojovať o titul Strom roka. Nie je najstarší, vo finálovej dvanástke sú aj tristoročný tis obyčajný z Banskej Bystrice či buk lesný z Detvianskej Huty. Ba priam naopak, patrí k tým mladším.

Je to však jediný Bratislavčan! A preto si zaslúži náš hlas. Až do konca septembra mu ho môžete poslať formou hlasovacieho lístka, sms a na webovej stránke www.ekopolis.sk.

„Strom má nevšedný habitus s mimoriadne bohatým, nízko položeným rozkonárením. Pravidelne a často slúži deťom ako prírodná telocvičňa, starší ľudia zase spontánne vyhľadávajú jeho spoločnosť a trávia chvíle oddychu na lavičkách v jeho blízkosti . Keďže strom pôsobí romanticky a rozprávkovo, jeho konáre a kmeň sú popísané odkazmi a vyznaniami zaľúbených,“ opisuje bratislavského favorita webstránka mestskej časti Ružinov.

V prípade ak platan v silnej konkurencii uspeje, získa odmenu v podobe dendrologického posudku od ISA Slovensko a finančný príspevok na ošetrenie vo výške 200 eur. Traja hlasujúci dostanú knižné poukážky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM