Aktualizované Krimi

STREĽBA v uliciach Bratislavy! Postrelení sú civilisti aj policajt, útočník je mŕtvy

Dráma v hlavnom meste! Útočník mal najprv strieľať na civilistov, potom zaútočil na policajtov.

Ilustračný obrázok k článku STREĽBA v uliciach Bratislavy! Postrelení sú civilisti aj policajt, útočník je mŕtvy
11
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V hlavnom meste sa v noci strieľalo. Ako informoval portál noviny.sk, v Dúbravke začal muž z okna bytovky náhodne strieľať na ľudí.

Streľba na civilistov

„Podľa svedka, ktorý krvavú drámu videl na vlastné oči, muž začal najprv strieľať na civilistov z okna. Približne okolo jednej ráno. Potom vyšiel pred bytovku a streľba pokračovala. Na krátky čas streľbu prerušil, vbehol naspäť do bytu a po pár sekundách sa z bytu ozval výbuch,“ píše portál.

Neskôr mal na zasahujúcich policajtov zaútočiť s nožom. Tí ho na medziposchodí smrteľne zranili.

Muž mal pri svojom útoku zraniť troch civilistov a jedného policajta. Zranených ukryli susedia a poskytli im prvú pomoc.

„Civilisti mali prestrelené ruky, jeden nohu,“ dodávajú noviny.sk s tým, že policajta, ktorý mal bodné zranenia po útoku nožom a bol postrelený, museli v nemocnici operovať.

Štyria zranení

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff informoval, že viaceré policajné hliadky boli krátko pred 1.00 h vyslané na základe viacerých telefonických oznámení od občanov na Fedákovu ulicu v Dúbravke. Malo tam dôjsť k výbuchu v jednom z bytov a následne k streľbe.

Polícia sa aktuálne zaoberá okolnosťami a aj presnými príčinami, za ktorých k udalosti došlo. „Len čo to procesná situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,“ skonštatoval Szeiff.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti informovalo, že na mieste incidentu sa nachádzali štyri osoby so strelnými poraneniami, ktoré boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc. U piatej záchranári konštatovali smrť.

Museli ich operovať

Dvaja zranení po nočnej streľbe v bratislavskej Dúbravke zostali po operácii hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), tretieho po ošetrení prepustili domov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

„Jeden pacient s priestrelom ruky utrpel stredne ťažké zranenie, bol ošetrený a prepustený do domácej liečby, jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Ďalší dvaja pacienti utrpeli ťažšie zranenia, obaja sa museli podrobiť operačnému zákroku,“ priblížila Kliská.

Obaja sú podľa jej slov mimo ohrozenia života a pod stálym dohľadom zdravotníkov na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Utrpeli strelné poranenie ramena a lakťu, jeden z týchto pacientov mal okrem strelných rán aj rezné rany v oblasti krku, ktoré mu spôsobil útočník,“ spresnila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM