Aktualizované Krimi

Postup policajtov pri zásahu na Obchodnej bude vyšetrovať Úrad inšpekčnej služby

Pri piatkovom zásahu polície na Obchodnej ulici bolo poranené okoloidúce 15-ročné dievča. Vzhľadom na túto skutočnosť sa vyšetruje, čo zranenie vôbec spôsobilo.

Zdroj: Dnes24.sk

V piatok (31. 5. 2019) došlo na Obchodnej ulici v Bratislave k incidentu, ktorý vyústil do streľby. Pri zásahu polície sa zranila aj nezúčastnená maloletá osoba.

Streľba na Obchodnej

Incident, ktorý vyústil do streľby, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy.

Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov však nereagoval. „Vyhrážal sa okoloidúcim ľuďom vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil. Najbližšia policajná hliadka išla k nemu. Vyhrážky pokračovali naďalej, muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň,“ priblížila polícia.

Postrelený muž sa podľa nej sám bodol do brucha. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla. Dôvod konania muža je predmetom vyšetrovania. Tento prípad podľa polície nebol terorizmom.

Vyšetrovanie

Pi zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča. Vzhľadom na túto skutočnosť sa vyšetruje, čo zranenie vôbec spôsobilo. Postup policajtov bude prešetrovať Úrad inšpekčnej služby MV SR.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že tesne pred streľbou bol zranený policajt, na ktorého sa vrhol útočník. „Policajti sa snažili odháňať ľudí preč, aby získali bezpečný priestor na zásah voči mužovi. Keďže si však dovolil útočiť priamo na ozbrojených policajtov, nemal by zábrany bodnúť kohokoľvek naokolo, a preto bolo okamžité konanie nevyhnutné,“ vysvetľuje polícia.

Zranené dievča

Zranení muži sú po operácii v stabilizovanom stave. Jeden z nich zostáva v umelom spánku pod dohľadom lekárov. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

K zdravotnému stavu zraneného dievčaťa sa záchranári vzhľadom na jeho vek nemôžu vyjadrovať. Polícia uviedla len to, že je mimo ohrozenia života.

Streľba na Obchodnej ulici
21
Galéria
Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM