Aktualizované Krimi

Streľba na Obchodnej ulici: Polícia naháňala muža, ktorý ohrozoval ľudí nožom, FOTO + VIDEO

Na Obchodnej ulici dnes okolo 15:00 hod. zneli výstrely zo zbrane. Polícia naháňala agresívneho muža, ktorý ohrozoval ľudí nožom.

Zdroj: Dnes24.sk

Na Obchodnej ulici sa okolo 15:00 hod. strieľalo. Polícia sa varovnými výstrelmi do zeme snažila zastaviť agresívneho muža, ktorý unikal. Informovala o tom slovenská polícia na sociálnej sieti.

Napadol zamestnanca Finančnej polície

Policajti dostali popoludní informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z finančnej správy.

„Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka finančnej správy. Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, našťastie, bol pri vedomí, o čom sa priamo v nemocnici presvedčili aj minister financií Ladislav Kamenický a prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová,“ uviedla hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová.

„Vyhrážal sa okoloidúcim ľudom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Streľba za bieleho dňa

Za mužom sa vydala najbližšia policajná hliadka. Muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že tesne pred streľbou bol zranený policajt, na ktorého sa vrhol útočník.

„Policajti sa snažili odháňať ľudí preč, aby získali bezpečný priestor na zásah voči mužovi. Keďže si však dovolil útočiť priamo na ozbrojených policajtov, nemal by zábrany bodnúť kohokoľvek naokolo, a preto bolo okamžité konanie nevyhnutné,“ vysvetľuje polícia.

„Postrelený muž sa sám bodol do brucha. Hliadka postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla,“ vysvetľuje polícia.

Traja zranení

V súvislosti so streľbou na Obchodnej ulici ošetrila záchranná zdravotná služba tri osoby, vrátane neplnoletého dievčaťa. K jeho zdravotnému stavu sa vzhľadom na jeho vek nemôže vyjadrovať.

„Jeden z mužov je v kritickom stave a v umelom spánku, druhý zranený muž bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Vyšetrovanie

Pomoc pri vyšetrovaní podľa TASR prisľúbila bratislavská mestská políca. „V súvislosti s piatkovým incidentom bratislavská mestská polícia poskytne Policajnému zboru SR plnú súčinnosť a v prípade potreby aj výstup z kamerového systému,“ uviedol hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby Alenka Krčová informovala, že výzvu na tiesňovú linku k údajne zranenej žene prijali o 15:27 hod. a okamžite k nej vyslali záchranárov. Na mieste boli tri sanitky.

Zranené bolo aj dievča

„Pri zákroku policajtov došlo aj k zraneniu nezúčastneného 15-ročného dievčaťa, ktoré bolo prevezené do nemocnice a je mimo ohrozenia života,“ Bratislava24 informovala hovorkyňa polície Veronika Slamková.

Jej zranenie je podľa polície ľahké a vyšetruje sa, čo ho vôbec spôsobilo. „Preto bude postup policajtov prešetrovať Úrad inšpekčnej služby MV SR,“ uzavrela polícia s tým, že dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, je predmetom vyšetrovania. Tento prípad podľa polície nebol terorizmom.

Električky nepremávajú

Z dôvodu policajnej uzávery nepremávajú po Obchodnej žiadne električky. Informoval o tom Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) na sociálnej sieti s tým, že ukončenie uzávery podnik v súčasnosti nevie odhadnúť.

„Električky sú odklonené na Špitálsku ulicu. Linky 5 a 9 premávajú po Nám. SNP cez Kapucínsku a tunel. Električky linky 7 sa otáčajú tak ako 8 na Nám. Ľ. Štúra. Linka 1 premáva cez Vazovovu a Krížnu na Špitálsku. Niekoľko električiek uviazlo na Radlinského a čiastočne aj na Obchodnej. Z toho dôvodu nie je premávka pravidelná,“ spresnil DPB.

Zdroj: Facebook
Streľba na Obchodnej ulici
21
Galéria
Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM