Rôzne Správy

TU si počkajú v karanténe: Stredná škola poskytne prišelcom dočasnú strechu nad hlavou

V stredu (25. 3.) ráno tam bolo umiestnených vyše 80 občanov, tí boli repatriovaní z krajín Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku TU si počkajú v karanténe: Stredná škola poskytne prišelcom dočasnú strechu nad hlavou
Zdroj: pixabay.com

Stredná odborná škola Policajného zboru (SOŠ PZ) v Pezinku sa stala jedným z dočasných karanténnych centier pre repatriovaných Slovákov zo zahraničia.

Bez rizika

V stredu (25. 3.) ráno tam bolo umiestnených vyše 80 občanov, tí boli repatriovaní z krajín Európskej únie, ako Slovinsko a Česko, ale aj z krajín ako Filipíny či Kambodža. Všetci budú 14 dní v karanténe sledovaní z dôvodu šírenia nového koronavírusu. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor Pezinka Igor Hianik.

„Celá akcia bola bez akýchkoľvek problémov a bola organizačne veľmi dobre zabezpečená, boli dodržané všetky súvisiace bezpečnostné opatrenia, ako aj z hľadiska hygieny a dezinfekcie,“ ubezpečil primátor.

Mesto Pezinok zdôrazňuje, že karanténne centrá nepredstavujú zvýšené riziko pre zvyšok obyvateľov, keďže pohyb ubytovaných občanov v centrách je monitorovaný a nie je im umožnený pobyt mimo objektu. „Je to rovnaká preventívna karanténa ako povinná domáca karanténa, ktorú majú nariadenú všetci občania SR vracajúci sa individuálne zo zahraničia od 16. marca,“ spresňuje mesto.

Pezinčanov žiada o spolupatričnosť. Ako podotýka, karanténne centrá zriaďuje štát na to, aby ochránil všetkých obyvateľov Slovenska pred ďalším prípadným šírením nákazy novým koronavírusom.

„Nielen tých, ktorí tu žijú, ale aj tých, ktorí sa práve vrátili zo zahraničia. Iba týmto opatrením totiž štát dokáže zabezpečiť 100-percentnú kontrolu zdravotného stavu u vracajúcich sa občanov,“ vysvetlilo mesto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM