Rôzne Správy

Stovky ľudí sa zhromaždili v Bratislave: Bielou vlajkou vyjadrili podporu Ukrajine

Zhromaždenie na podporu Ukrajiny na bratislavskom Hlavnom námestí sa konalo s medzinárodným symbolom mieru bielou vlajkou.

Ilustračný obrázok k článku Stovky ľudí sa zhromaždili v Bratislave: Bielou vlajkou vyjadrili podporu Ukrajine
Zdroj: Maťo Števove

Stovky ľudí sa zhromaždili v sobotu pred ruskou ambasádou v Bratislave a na bratislavskom Hlavnom námestí, aby vyjadrili odpor proti ruskej vojenskej agresii na Ukrajine.

Biela vlajka

Zhromaždenie na podporu Ukrajiny na bratislavskom Hlavnom námestí sa konalo s medzinárodným symbolom mieru bielou vlajkou. „Ten, kto ju zdvihne, nemá záujem bojovať, nepredstavuje nebezpečenstvo, chce viesť dialóg,“ uviedli organizátori. Vystúpili na ňom rečníci známi zo spoločenského a verejného diania na Slovensku.

Pre agresiu podľa organizátorov neexistuje ospravedlnenie a na inváziu neexistuje vysvetliteľná zámienka.

„To, že za každých okolností trváme na pokojnom dialógu, mieri a na vzájomnom rešpekte, nie je výsledkom kompromisu. Ani to nie je dôkazom slabosti, práve naopak,“ tvrdia.

Organizátormi sobotných podujatí sú Ukrajinsko-slovenská iniciatíva, Nie v našom meste, Kto pomôže Ukrajine?, mestská časť Bratislava-Staré Mesto, Konzervatívny inštitút Milana Rastislava Štefánika, Liga za ľudské práva či občianska platforma Mier Ukrajine.

Podujatia na podporu Ukrajiny boli v sobotu večer aj v Poprade či Považskej Bystrici.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM