Krimi

Stotisícová krádež aj prepadnutie: Za mrežami skončili dvaja muži

Obvinení muži ukradnúť automobilové súčiastky za vyše 100-tisíc eur. Obaja skončili v rukách polície a hrozí im väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Stotisícová krádež aj prepadnutie: Za mrežami skončili dvaja muži
Zdroj: TASR

Obvineniu z pokračovacieho zločinu krádeže formou spolupáchateľstva, ako aj zo zločinu lúpeže čelí 34-ročný Ľubomír F. a 33-ročný Matej G. Svojím konaním mali spôsobiť škodu 101 401 eur. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Podľa informácií polície mali obaja obvinení ešte v polovici júla 2019 odcudziť z automobilovej spoločnosti na Opletalovej ulici v Bratislave viacero automobilových komponentov v hodnote vyše 46 000 eur.

O niekoľko dní ukradli ďalšie komponenty z inej firmy, a to v hodnote viac ako 55 000 eur. Policajtom sa však motorové vozidlo s kradnutými súčiastkami podarilo zaistiť a obaja muži skončili v rukách polície.

Obom mužom bola zároveň preukázaná aj ďalšia trestná činnosť, v ktorej figuruje aj ďalší obvinený Ján G. Pomocou improvizovaného majáka mali vo februári 2020 zastaviť auto poškodeného a pod hrozbou použitia zbrane získať finančnú hotovosť približne 1320 eur.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného Ľubomíra F. a voči Matejovi G., pričom obvinený Ján G. je v súčasnosti stíhaný na slobode. „V prípade preukázania viny hrozí obvineným Ľubomírovi F. a Matejovi G. trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,“ doplnila Martiniaková.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM