Michaela Katonová Rôzne Rôzne

Štedrovečernú večeru si v reštaurácii nedáte, v hoteloch vás ešte ubytujú

Ak sa vám na Štedrý deň nechce variť, pokazí sa sporák či rúra, v reštaurácii sa zrejme nenajete, v hoteloch sa ešte stále ubytujete. Hoci v zahraničí podniky ponúkajú slávnostnú večeru aj v tento deň, v našom hlavnom meste sa zatiaľ tento zvyk neujal.

Ilustračný obrázok k článku Štedrovečernú večeru si v reštaurácii nedáte, v hoteloch vás ešte ubytujú
Zdroj: Dnes24.sk

V českej metropole boli reštaurácie, ktoré pripravujú sviatočné menu vypredané už mesiac pre Vianocami, podobne to vyzeralo aj v Paríži či Londýne. V Bratislave budú reštaurácie zatvorené.

Reštaurácie fungujú v rámci vianočných otváracích hodín a väčšina otvorí až 27.decembra. Výnimkou sú podniky, ktoré organizujú Štefanské zábavy a párty. Pre niektoré reštaurácie sú Štedrý deň a Prvý sviatok vianočný jedinými dňami v roku, keď sú zatvorené.

Vo viacerých bratislavských podnikoch nám povedali, že robiť Štedrú večeru sa im v minulosti neoplácalo. Na horách je situácia opačná.

Tatranské hotely podľa našich informácií praskajú vo švíkoch. Pre svojich hostí pripravujú štedrovečerné posedenie, relax v spa aj luxusné služby. Hostia si rezervovali pobyty v niektorých hoteloch už v septembri.

Hotely v Bratislave sú ešte stále voľné. Ubytovanie počas sviatočných dní je aktuálne dostupné v hoteli Carlton a Park Inn. Cena za jednu sa pohybuje od 60 eur nahor bez raňajok. Voľné sú aj Falkensteiner, Austria Trend, Lindner, Loft, Devín, Sheraton, Danubia Gate či Grand Hotel River Park. Práve v poslednom spomínanom sa cena za dve noci môže vyšplhať nad 400 eur.

Keďže väčšina nákupných centier je na Štedrý deň otvorená do 12 hodiny, v reštauráciách ani food courtoch sa večer tiež nenajete. Bratislavčania a Slováci vo všeobecnosti preferujú na Vianoce svoju rodinnú pohodu a domácu slávnostnú večeru.

Foto: Nina Táborská

Prečítajte si tiež: Zistili sme pre vás: Takto budú otvorené nákupné centrá a známe obchody počas sviatkov v hlavnom meste

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM