Nina Táborská Správy

Stavebník čiernych stavieb podal na starostu Rače trestné oznámenie

Stavebník Juraj Obermajer, ktorý v bratislavskej Rači v lokalite Fixle stavia päť čiernych stavieb, podal na starostu Rače Petra Pilinského trestné oznámenie za ohováranie. V piatok sa preto podrobil výsluchu, kde musel vysvetľovať, prečo nazval stavebníka arogantným a neporiadnym.

Ilustračný obrázok k článku Stavebník čiernych stavieb podal na starostu Rače trestné oznámenie
Zdroj: TASR

„V tomto boji proti čiernym stavbám, v ktorom veľa ľudí a inštitúcií len rozpráva, ale nekoná, som pripravený aj na takéto protiútoky. Napriek tomu znova vyhlasujem, že si stojím za všetkým, čo som v tejto veci už prezentoval," reagoval Pilinský. Myslí si, že každý človek, ktorý pozná túto kauzu, si urobí názor sám.

Rača sa čiernymi stavbami v lokalite Fixle zaoberá viac ako dva roky a v súvislosti s tým sa obrátila na viacero dotknutých inštitúcií a organizácií.

Začiatkom apríla tohto roka tiež začala konanie o odstránení týchto piatich nelegálne postavených objektov. Po opakovanom trestnom oznámení začala v máji polícia voči stavebníkovi trestné stíhanie vo veci neoprávneného uskutočňovania stavby.

„Ak sa tento evidentný prípad arogantného porušovania stavebného zákona nedotiahne do úspešného konca, bude to opäť ďalšia facka všetkým poctivým občanom tohto štátu. Tiež ma mrzí, že polícia musí venovať čas aj takýmto zbytočným veciam. Potom sa netreba čudovať, že príslušníkom polície nezostáva dostatok času na riešenie dôležitých vecí,“ uzavrel Pilinský.

Prečítajte si tiež: Bratislavská Rača začala konať: Z vinohradov majú zmiznúť čierne stavby

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM