ESL Správy Samospráva

Starosta Vrakune vtipne odpovedá frfľošom: Máte málo svetielok? Obráťte sa na Šuvadovú

Vianočná výzdoba je súčasťou takmer každej mestskej časti. Niekde jej majú viac, inde menej.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Vrakune vtipne odpovedá frfľošom: Máte málo svetielok? Obráťte sa na Šuvadovú
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že ľudia sú nespokojní neustále. A tak je to aj s vianočnou výzdobou. Raz nadávajú, že jej je málo, inokedy im prekáža, že samospráva míňa na zbytočnosti. Starosta Vrakune frlfľošom teraz vtipne odpovedal.

Opravy alebo svetielka

„Na staré kolená som zistil, že najviac na svete trápi obyvateľov Vrakune vianočné osvetlenie. Opravíme strechu na škole, aby na deckám netieklo, ak sedia v škole? Pchee! Svetielka! Alebo že by sme lístie odpratali? Načo?? Svetielka! Predsa len, nemá skôr zmysel dať do poriadku to detské ihrisko? Nemá! Svetielka!“ s humorom konštatuje Martin Kuruc, ktorý ďalej s miernou iróniou dodáva, že si uvedomuje dôležitosť výzdoby, pretože ju určite už mali aj naši predkovia pred svojimi jaskyňami.

Ťažký rok

Starosta však ďalej vážne pripomína, že máme za sebou naozaj veľmi ťažký rok. Vrakuňa, tak ako všetky samosprávy, prišla o obrovské peniaze.

„Od prvej sekundy na úrade hovorím to isté. Budeme sa prikrývať len takou perinou, aké máme. A buď budeme opravovať cesty, chodníky, školy, vykonávať zimnú údržbu, variť seniorom, alebo nasekáme na každú lampu a pred každý barák osvetlenie,“ vysvetľuje starosta.

Šuvadová to istí

Vianoce podľa Martina Kuruca nie sú o svetielkach na každej lampe, ale o spolupatričnosti a stretnutiach s blízkymi.

„Som zodpovedný hospodár a preto tento rok, máme vysvietené hlavne ťahy a kľúčové miesta. Ak je to niekomu stále málo, nech sa páči, môže si pustiť pani Šuvadovú, tá má zásoby svetielok na roky rokúce,“ odkazuje neprajníkom.

foto je ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM