Samospráva

Starosta Rače P. Pilinský ušetril na hypotéke, úspory vrazí do kampane

Doterajší starosta bratislavskej Rače Peter Pilinský sa o dôveru obyvateľov mestskej časti bude uchádzať aj v novembrových voľbách. Obhájiť svoju funkciu sa chystá ako kandidát koalície piatich strán – Strany Zelených, KDH, Most-Híd, NOVA a Sieť.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Rače P. Pilinský ušetril na hypotéke, úspory vrazí do kampane
Zdroj: TASR

Pilinský dnes oznámil, že sa znovu kandidovať rozhodol po dohode s rodinou a analýze výsledkov svojej práce i práce svojho úradu. Za úspechy svojho vedenia mestskej časti považuje okrem iného rekonštrukcie škôl a škôlok i zberného dvora Pri Šajbách, revitalizáciu voľnočasového areálu v Knižkovej doline i prípravy športového multikomplexu. „Z eurofondov získala obec aj peniaze na vybudovanie denného stacionára pre seniorov, revitalizáciu Karpatského námestia, ako súčasť združenia JuRaVa otvárame 28 kilometrovú cyklotrasu,“ vymenoval ďalšie dosiahnuté výsledky Pilinský.

O hlasy sa bude uchádzať ako člen Strany zelených. Pilinský zdôrazňuje, že okrem politických strán vníma aj podporu nezávislých osobností, aktivistov a členov rôznych spolkov.

Program ďalšieho rozvoja Rače, Krasňan a Východného chce predstaviť v najbližších dňoch. Predvolebnú kampaň chce financovať z vlastných úspor. „Na kampaň použijem aj peniaze, ktoré som získal výhodnejším prefinacovaním hypotéky,“ uviedol kandidát na starostu Rače.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM