Samospráva

Starosta Petržalky Vladimír Bajan si prilepší. Poslanci mu zvýšili plat

Urobili tak po tom, ako vyhodnotili, že pominul dôvod, pre ktorý mu v roku 2016 na plat siahli. Návrh predkladali poslanci Michal Radosa a Ján Hrčka.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Petržalky Vladimír Bajan si prilepší. Poslanci mu zvýšili plat
Zdroj: TASR

Petržalskí poslanci na dnešnom (23. 1.) zasadnutí miestneho zastupiteľstva odsúhlasili zvýšenie platu starostovi mestskej časti Vladimírovi Bajanovi. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Petržalky Silvia Vnenková.

Dôvody zvýšenia platu

Urobili tak po tom, ako vyhodnotili, že pominul dôvod, pre ktorý mu v roku 2016 na plat siahli. Návrh predkladali poslanci Michal Radosa a Ján Hrčka a v diskusii sa k dôvodom, prečo je korektné a správne starostovi zvýšiť plat prihlásili aj ďalší poslanci.

Hovorili o státisícoch eur, ktoré získal svojím pôsobením od hlavného mesta Bratislavy, o jeho boji za Petržalku, o dodržiavaní dohôd aj o tom, že je starostom najväčšej mestskej časti s obrovskou zodpovednosťou i rozpočtom a je preto namieste, aby bol za to aj patrične ohodnotený.

Starostovi poslanci odsúhlasili zvýšenie základného minimálneho platu, ktorý mu prináleží v zmysle zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest, o 31,70 %, t. j. na 4 300 eur. Proti zvýšeniu platu starostu nehlasoval žiaden z poslancov.

Petržalské ocenenia

V rokoch 2016 a 2017 mestská časť hospodárila s prebytkom, pričom dokázala realizovať mnohé významné projekty, ktoré zlepšujú život v tejto mestskej časti a prispievajú k skvalitňovaniu životného prostredia.

V roku 2016 sa Petržalka ako jediná slovenská samospráva stala oceneným finalistom súťaže Národná cena za kvalitu v kategórii Organizácie verejného sektora. V roku 2017 získala Ocenenie „Senior Friendly 2017“, ktoré každoročne udeľujú občianske združenie Klub Luna Senior Friendly a Občianske združenie BAGAR a taktiež zvíťazila v súťaži Národná cena za kvalitu v kategórii Spoločenská zodpovednosť.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM