Správy

Starosta otvorene: V Devínskej Novej Vsi je situácia stabilnejšia, zlepšenie ešte nie je

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi je aktuálny stav v súvislosti s povodňovou situáciou stabilnejší, avšak o zlepšení sa hovoriť ešte nedá.

Ilustračný obrázok k článku Starosta otvorene: V Devínskej Novej Vsi je situácia stabilnejšia, zlepšenie ešte nie je
Zdroj: Facebook.com/Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi

Konštatuje to starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír s tým, že hladina vodných tokov Moravy a Dunaja stále neklesá.

„V mestskej časti prečerpávame všetky miesta, kde by mohla voda spôsobiť škody a zaplaviť ďalšie pivnice a domy. Robíme všetko pre to, aby nezaplavilo miesta, ktoré zaplaviť nemusí, kým vodu odčerpáme,“ podotýka Krajčír.

O kvalitu sa báť netreba

Na hradení, ktoré je smerom na Devínske jazero, je sedem mobilných profesionálnych prečerpávacích staníc. Na ulicu Na hriadkach boli privolané ďalšie sily a prostriedky, odčerpávajú tam vodu, ktorá zaliala aj vodovodné šachty Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Tie sú uzatvorené, takže obyvatelia sa podľa starostu nemusia báť o kvalitu pitnej vody.

Sem radšej nevstupujte!

Šéf miestnej samosprávy zároveň žiada obyvateľov, aby sa naďalej vyhýbali zaplaveným miestam, miestam, kde sú vykonávané zásahy, i tým, ktoré sú kontrolované a riadené políciou. Je to podľa neho nevyhnutné pre ich bezpečnosť a pre to, aby všetky záchranné zložky, ktoré pomáhajú pri odstraňovaní škôd, mohli vykonávať svoju prácu.

Upozorňuje ich tiež na to, aby nevstupovali k blízkosti riek či do riek, prípadne aby na vstup do vody nevyužívali športové náčinie. Apeluje taktiež na opatrnosť a ohľaduplnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Aktuálny stav v súvislosti s povodňovou situáciou je v našej mestskej časti stabilnejší, avšak nemôžeme ešte hovoriť o...

Posted by Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi on Monday, September 16, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM