KAW Správy Komunálne voľby

Starosta M. Chren požiadal pred voľbami Ružinovčanov, aby kontrolovali, či plní svoj program

Ako zasiahla pandémia mestskú časť, ako hodnotí svoje tri roky vo funkcii a aké má ďalšie plány? Vyspovedali sme starostu Ružinova Martina Chrena.

Ilustračný obrázok k článku Starosta M. Chren požiadal pred voľbami Ružinovčanov, aby kontrolovali, či plní svoj program
Zdroj: Martin Chren

So starostom Ružinova Martinom Chrenom sme sa rozprávali o aktuálnych témach, ktoré predchádzajúce mesiace priniesli. Jednou z nich je tiež dopad pandémie na život obyvateľov mestskej časti.

Mestské časti Bratislavy majú za sebou ťažký rok. Ako sa Ružinov doposiaľ popasoval s pandémiou?

Už druhý rok chceme ísť na plný plyn, ale kvôli korone máme stále zatiahnutú ručnú brzdu. Napriek tomu sa toho veľmi veľa podarilo.

Prvýkrát od roku 1953 sme začali stavať dve nové základné školy a tretiu pripravujeme. Zabránili sme výstavbe na Štrkoveckom jazere a vďaka tomu, že sme odkúpili asi tretiu územia Ostredkov, sa už obyvatelia tejto časti Ružinova nemusia obávať neprimeraného zahusťovania.

Získali sme pozemok futbalového štadiónu FC Ružinov, takže nehrozí, že tu namiesto futbalového ihriska vyrastie monštrózna polyfunkčná budova. Začali sme rekonštrukciu hasičskej zbrojnice a odkúpili sme aj starú radnicu v Prievoze a vďaka tomu sa tieto výnimočné budovy zachovajú aj pre ďalšie generácie Ružinovčanov.

Zrekonštruovali sme tiež niekoľko detských ihrísk na sídliskách a vznikli aj športoviská pre všetky generácie obyvateľov. Rozbiehame projekt rekonštrukcie roky zdevastovaného školského areálu na Trnávke.

Po 500 bytoch pribudne zóna regulovaného parkovania aj v Starom Ružinove a následne aj v ďalších lokalitách až po Bajkalskú. Revitalizujeme parky a bežne sme mali v uliciach šesť partií, ktoré pracujú na rekonštrukcii ciest a chodníkov.

Korona mnohé projekty spomalila a nielen pri samotnej realizácii, keď vypadli celé partie kvôli karanténam, ale aj pri ich zabezpečovaní. Investovali sme veľmi veľa energie do aktivít, ktoré súviseli s pandémiou, napríklad sme celé týždne zabezpečovali testovania, a to nám odčerpávalo ako čas, tak prostriedky, ale aj energiu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM