Maros Palesch Rôzne

Staromešťania môžu pripraviť domové škodliviny na zber

Odpadové staré náterové hmoty, rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky môžu pripraviť na bezplatnú likvidáciu obyvatelia bratislavského Starého Mesta.

Podľa informácií mestskej časti, na internetovej stránke www.staremesto.sk v kolónke životné prostredie, sa uskutoční zber domového odpadu s obsahom škodlivín v sobotu 9. apríla od 10.30 do 12.30 hod. na rohu ulíc Kyčerského a Jozefa Krónera.

Tam bude pristavené vozidlo, kde občania pracovníkom spoločnosti Agruss odovzdajú spomínané druhy komunálneho odpadu maximálne do päť kg na jednu osobu. Škodliviny musia byť uzavreté v pevných obaloch, z ktorých sa neuvoľňujú.

Samospráva Starého Mesto ich likvidáciu organizuje s Magistrátom Bratislavy. Ten vytvoril podmienky fyzickým osobám – nepodnikateľom pre bezplatné odovzdávanie domového odpadu s obsahom škodlivín aj na stredisku spoločnosti Marius Pedersen, Stará Vajnorská 6 v pracovných dňoch od 8. do 16. hodiny. Spoločnosť Agruss zabezpečuje likvidáciu odpadov aj pre právnické osoby a fyzické osoby – podnikateľov v celom rozsahu podľa katalógu odpadov. Informácie možno získať na telefónnom čísle 02/555 65 632.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM