Webnoviny - Rôzne

Staré Mesto už vyznačuje parkoviská v 2. oblasti

V bratislavskom Starom Meste sa už začalo s označovaním 2. parkovacej oblasti.

Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová. Spoločnosť Sates v súčasnosti vyznačuje ulice Benediktiho, Belopotockého, Lehockého, Škovránčia a Povraznícka. Nasledovať budú ulice Anenská, Björnsonova, Leškova, Čajkovského, Kýčerského. „Pri priaznivom počasí by sme to chceli stihnúť do konca budúceho týždňa,“ uviedla Kopřivová.

Parkovacie karty si môžu občania vybaviť na miestnom úrade mestskej časti na Pracovisku prvého kontaktu. Pracovisko je občanom k dispozícii denne od 8:00, v pondelok a v stredu do 17:00, v utorok a vo štvrtok do 15:00 a v piatok do 12:30. Záujemcovia si musia priniesť vyplnenú žiadosť o vydanie parkovacej karty s priloženou kópiou osvedčenia o evidencii vozidla. K nahliadnutiu musia predložiť originál osvedčenia, občiansky a vodičský preukaz. „Chystáme mierne úpravy vo vydávaní kariet. To, čo sme požadovali, aby bolo notársky overené, budú overovať aj naše kolegyne matrikárky. Čiže o niečo to zlacnie a zrýchli sa,“ uviedol starosta mestskej časti Andrej Petrek. Pokiaľ je v domácnosti viac áut, stále platí to, že auto dostane Staromešťan, ktorý má vodičský preukaz. „Ak je to sám žijúci Staromešťan, nemá nikoho a má päť áut, no bohužiaľ, stále bude mať kartičku iba na jedno auto,“ uviedol Petrek. Preto sa podľa neho využíva manželský inštitút, že manžel môže auto previesť na manželku.

„My to robíme aj na obranu Staromešťanov proti firmám. Ak parking garáže neboli vybudované v dostatočnom počte pre potreby organizácie, je to chyba organizácie, nie naša,“ uviedol Petrek. Parkovacie karty neplatia v zóne s obmedzeným státím spravovanej spoločnosťou BPS Park, a. s..

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM