Tomáš Stupavský Samospráva

Staré Mesto a Karlova Ves skontrolujú všetky stromy v školských areáloch

Bratislavská mestská časť Staré Mesto a Karlova Ves sa chystajú preveriť stav stromov v areáloch základných a materských škôl, ktoré májú v správe.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto a Karlova Ves skontrolujú všetky stromy v školských areáloch
Zdroj: Dnes24.sk

„Chceme tak eliminovať riziko, že sa zopakuje tragédia, ku ktorej prišlo na jednej z bratislavských škôl,“ informoval starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

V pôsobnosti mestskej časti je sedem základných, 18 materských škôl a dve detské jasle. Samospráva pripomína, že extrémne výkyvy počasia sú záťažou aj pre mestskú zeleň a v Starom Meste preto uvažujú o komplexnej previerke stavu stromov.

Skontrolovať dreviny v školských areáloch nariadila aj starostka bratislavskej mestskej časti Karlova Ves Dana Čahojová.

„Výsledok dendrologického prieskumu ukázal, že musíme urýchlene odstrániť alebo sanovať 40 vzrastlých stromov a drevín,“ informovala starostka poslancov. Dodala, že stav drevín, ktoré by mohli ohrozovať zdravie, životy a majetok ľudí, chce preskúmať na celom území mestskej časti.

Na zasadnutí miestneho zastupiteľstva si tragickú udalosť a pamiatku malého školáka uctili poslanci a vedenie samosprávy mestskej časti minútou ticha.

K tragickej udalosti došlo v piatok 30. januára, keď sedemročného chlapca privalila časť stromu, ktorý spadol pod ťarchou napadaného snehu počas snehovej kalamity. Ešte pred príchodom hasičov sa chlapca podarilo spod stromu vytiahnuť.

Hasiči dieťa po niekoľkominútovej resuscitácii oživili a previezli do nemocnice Napriek snahe lekárov a komplexnej resuscitačnej liečbe sa však jeho život nepodarilo zachrániť, jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom.

Prečítajte si tiež: Chlapec, ktorého včera zavalil konár, nakoniec svoj boj o život prehral

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM