Rôzne Správy

Staré Mesto sa pustí do opráv výtlkov. Diery na ceste môžete nahlásiť cez internet

Ak sa aj vy na svojich každodenných trasách vyhýbate výtlkom, dajte o nich vedieť Starému Mestu!

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto sa pustí do opráv výtlkov. Diery na ceste môžete nahlásiť cez internet
6
Galéria
Zdroj: TASR

Výtlky na cestách trápia vodičov počas celého roka. Na jar však „rozkvitnú“ v plnej kráse. Staré Mesto rozhodlo, že sa čoskoro pustí do opráv spomínaných neduhov na komunikáciách.

Upozornite na výtlky

Ak sa aj vy na svojich každodenných trasách vyhýbate výtlkom, dajte o nich vedieť mestu! Na internetovej stránke Starého Mesta nájdete formulár, pomocou ktorého môžete na diery na cestách upozorniť.

„Momentálne máme nahlásených 18 ulíc po celom území Starého Mesta, ktoré majú takýto problém. Predpokladaný termín začatia opráv výtlkov je približne o tri týždne,“ informovala Adela Bednáriková z investičného oddelenia MÚ Bratislava-Staré Mesto.

Výtlky opraví Staré Mesto prostredníctvom infratechnológie, pri ktorej sa povrch výtlku a okolia do hĺbky 10 cm zahreje na teplotu 165 až 180°C a vyplní materiálom nahriatym na takú istú teplotu. Tento postup zabezpečí úplné prepojenie oboch materiálov. Nie sú teda potrebné žiadne ďalšie nástroje na rezanie asfaltov či zbíjačka.

„Výtlk je tak opravený v priebehu dvadsiatich minút, čím sa obmedzenie premávky znižuje na minimum,“ upresnila Adela Bednáriková. Opravy môžu priebehať do teploty až –10 stupňov a nevzniká pri nich žiaden odpad. Prvé výtlky boli touto metódou opravené v MČ Staré Mesto v roku 2016.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Výtlky na cestách
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM