Správy Samospráva

Staré Mesto pokračuje v obnove ulíc. Na rade je Panenská

Na Panenskej ulici v Starom Meste by mali vzniknúť nové spevnené plochy na ceste a chodníkoch a taktiež nové plochy zelene.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto pokračuje v obnove ulíc. Na rade je Panenská
4
Galéria
Zdroj: Google Maps

Bratislavské Staré Mesto pokračuje v revitalizácii ulíc vo svojej správe. Komplexnej obnovy by sa mala dočkať aj Panenská ulica. Okrem nových spevnených plôch na ceste a chodníkoch po oboch stranách ulice by tu mali pribudnúť aj stromy a nové plochy zelene.

„Aktívne sme sa zamerali na opravy a rekonštrukcie ciest a chodníkov a Panenská ulica bola jednou z vybraných lokalít už dlhšiu dobu,“ uviedla Nora Remiarová z komunikačného oddelenia staromestského miestneho úradu.

Nápady obyvateľov

Do prvej fázy sa pritom môže zapojiť aj samotná verejnosť. Obyvatelia môžu svoje nápady či pripomienky k plánovanej obnove ulice posielať na e-mailovú adresu starosta@staremesto.sk. Urobiť tak môžu do nedele 25. júna.

Kedy by sa malo začať so samotnými prácami, zatiaľ známe nie je. „Keďže ešte prebieha pripomienkový proces, nemáme ešte konkrétny termín,“ doplnila Remiarová s tým, že ukončenie prác sa odhaduje do konca augusta.

Mestská časť v súčasnosti opravuje cestu na Moskovskej ulici a rekonštruuje cesty a chodníky na Škarniclovej. Okrem toho obnovuje schody na Škarniclovej/Svo­radovej, na Mudroňovej a Haydnovej. V pláne je tiež oprava schodov na Lipovej/Révovej a Dankovského/Tva­rožkovej. Dokončuje sa tiež dlažba na parkovisku a vchode do vnútrobloku na Mikulášskej ulici.

Vynovená Palackého ulica
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM