Jakub Haršany Správy Samospráva

Staré Mesto plánuje oživiť Južné predmestie. S návrhmi môžete prísť aj vy

Bratislavské Staré Mesto by mohlo byť opäť krajšie. Mestská časť plánuje zrevitalizovať územie tzv. Južného predmestia.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto plánuje oživiť Južné predmestie. S návrhmi môžete prísť aj vy
10
Galéria
Zdroj: internet

Po tom, čo by sa už na jar malo začať s revitalizáciou Šafárikovho námestia, plánuje mestská časť Staré Mesto v blízkej budúcnosti oživiť aj ďalšie svoje územie.

Pôjde o tzv. Južné predmestie v blízkosti Hviezdoslavovho námestia, ktoré je ohraničené ulicami Štúrova a Gorkého a Vajanským a Fajnorovým nábrežím. V súvislosti s prípravami revitalizácie chce Staré Mesto zapojiť aj miestnych obyvateľov, a preto spustilo participatívny proces.

Návrhy od ľudí

„Princípom participatívneho procesu je aktívne zapojenie občanov, obyvateľov a ich podnetov a názorov. Postupovali sme tak aj v prípade Šafárikovho námestia. Najprv sa zisťoval názor ľudí a podľa toho sa kreovala finálna podoba návrhu revitalizácie,“ informovala hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Rovnakým spôsobom bude mestská časť postupovať aj teraz. „V prípade Južného predmestia bude postup identický. Staré Mesto vytvorí priestor pre verejnú diskusiu a ostatné formy zisťovania názoru občanov a podľa toho sa pripraví návrh,“ dodala Gubková.

Vaše podnety a názory môžete vyjadriť v diskusii – Oživme verejné priestory, ktorá sa uskutoční 22. novembra o 17:00 hod. v Café Berlinka v Slovenskej národnej galérii.

Ilustračný obrázok

Vizualizácie obnovy Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM