Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto ožije susedskými trhmi

Zatiaľčo v mnohých krajinách sveta sa ľudia v mestách spontánne organizujú a stretá­vajú v rámci svojich ulíc a susedstiev, u nás sú veľké mestá ešte stále skôr synonymom anonymity ako života uprostred priateľského spoločenstva susedov a dobrých znám

Tento ľudský rozmer by však bratislavskému Starému Mestu tento štvrtok mohla dodať akcia s názvom Dobrý trh na Panenskej. V spolupráci s miestnym úradom mestskej časti a pod záštitou starostky Táne Rosovej ju organizuje občianske združenie PUNKT.

Vo štvrtok 15. septembra 2011 sa Panenská ulica premení na pulzujúce centrum susedskej komunity, kde vyrastú takmer dve desiatky stánkov, miestni podnikatelia otvoria prevádzky a pouliční muzikanti sa postarajú o autentickú kulisu. V stánkoch bude k dispozícii všetko – od bio ovocia a zeleniny, cez fair trade kávu, kvalitné syry, tradičné holandské wafličky, orientálnu kuchyňu a sushi, až po víno z vinárstva v Zemianskych sadoch a ďalšie poctivé dobroty. K dispozícii knižky z Artfóra, starožitnosti, bižutéria, unikátne dizajnové výrobky z recyklovaných materiálov, detské inteligentné hračky alebo zábavné tričká z Kompotu.

Kto príde na Dobrý trh na bicykli, zdarma mu ho opravia ľudia z Cyklo kuchyne alebo si bude si môcť požičať kolobežku, poprípade vyhrať týždňový pobyt v Nemecku v súťaži Goetheho inštitútu. Večer bude Dobrý trh pokračovať afterpárty v kaviarni Next apache a koncertom v turistickom hosteli, ktorý je tiež súčasťou Panenskej ulice.

Vítaní sú samozrejme všetci, nielen obyvatelia Panenskej ulice a okolia. Pre držiteľov kariet “MÚ BA Staré Mesto” poskytne parkovisko Arios na Konventnej.

Organizátori, spoločne s partnermi dúfajú, že prvý Dobrý trh na Panenskej bude začiatkom príjemnej mestskej tradície a inšpiruje vznik podobných podujatí aj v ostatných lokalitách Bratislavy.

**Program

10.00 Aktivity pre deti v centre Krok (deti vo veku 3–15 rokov) 11.00 Vieme vyrobiť elektrinu z bicyklov – cyklogenerátor 12.00 Obedové menu pripraví Moshi Moshi – sushi, Soupa, Hostel Backpackers a Wafličky 14.00 Vieme vyrobiť elektrinu z bicyklov – cyklogenerátor 14.30 Koncert Milá spoločnosť v priestoroch Bižutérie 15.30 Ohňová show, Darshana Yoga Studio 16.30 Detský balet a yoga po práci – vstup voľný, Darshana Yoga Studio 17.00 Afterparty v kaviarni Next Apache 21.00 Koncert v reštaurácii Hostel Backpackers**

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM