Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto - Naše Mesto

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 16.06.2011. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto sa tento víkend zapojí podujatia firemného dobrovoľníctva Naše Mesto. Zamestnanci firiem, ale aj jednotlivci, spoločne vyčistia a poupratujú priestory Pisztoryho paláca na Štef

Dobrovoľníci sa stretnú v piatok 17. júna v čase od 13 do 16 hodiny a v sobotu 18. júna v čase od 9 do 12 hodiny.

„Staré Mesto sa do tohto projektu zapojilo po prvýkrát. Ochotu pomôcť prejavilo 50 ľudí, ktorí spoločne odpracujú 150 hodín. Pisztoryho palác sme pre nich vybrali preto, lebo ho po vyčistení chceme príležitostne otvoriť pre verejnosť, prípadne v ňom príležitostne usporiadame kultúrne akcie pre Staromešťanov,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Počas dní dobrovoľníctva budú dobrovoľníci čistiť spustnuté nádvorie paláca obstrihaním náletových krovín a tráv, pohrabania a zberu odpadkov a upracujú aj vnútorné priestory od nečistôt – pozametajú špinu, prach, opadnutú omietku, poutierajú zábradlie, či vyhádžu starý nábytok.

Pisztoryho palác predstavuje jednu z najkrajších kultúrnych pamiatok na území Bratislavy a bol zároveň vyhlásený Ministerstvom kultúry SR za národnú kultúrnu pamiatku. Palác je významným objektom tak z historického hľadiska, ako z dôvodu kultúrneho a architektonického prínosu.

Rok 2011 vyhlásila Európska únia za Európsky rok dobrovoľníctva. Podujatie firemného dobrovoľníctva Naše Mesto sa uskutoční v šiestich slovenských mestách v jednom spoločnom termíne. Umožní tak komunikovať myšlienku dobrovoľnej pomoci komunite a zapojenie zamestnancov a dobrovoľníkov v celej krajine.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM