Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto má záujem o majetku štátu

Bratislavská mestská časť (MsČ) Staré Mesto chce využiť novelu zákona o správe majetku štátu. Jej starostka Tatiana Rosová dala na miestnom úrade vypracovať zoznam nehnuteľností a pozemkov, o ktoré má MsČ záujem.

Z hľadiska prevodu majetku sa mestské časti Bratislavy a Košíc dostali na úroveň obcí.

„Po zanalyzovaní majetkovo-právnych vzťahov začneme potom rokovať s jednotlivými štátnymi úradmi o možnom prevode týchto nehnuteľností a pozemkov,“ uviedol hovorca Tomáš Halán s tým, že rozhovory by sa mali začať od tohto týždňa.

Starostka Rosová, ktorá je aj parlamentnou poslankyňou, avizovala ešte v decembri 2010, že sa chystá rokovať s viacerými ministerstvami, o ktorých vie, že niektoré nehnuteľnosti plánujú vyhlásiť za prebytočný majetok, prípadne ich nijako nevyužívajú.

„Nechcem prezrádzať vopred, ktoré mám konkrétne na mysli. Hádam len toľko, že ak by sa nám podarilo získať ich, mohli by sme sa uchádzať o eurofondy na ich rekonštrukciu a vybudovať v centre Bratislavy nové miesta pre relax aj šport,“ uviedla vtedy Rosová.

V súvislosti so súdnym konaním medzi Starým Mestom a spoločnosťou BPS hovorca informoval, že konanie o neplatnosti nájomnej zmluvy stále prebieha na prvom stupni. Na jej základe firma spravuje parkovanie na vybraných uliciach v MsČ. „Rozhodnutie súdu očakávame v prvom štvrťroku 2011,“ uzavrel Halán.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM