Rôzne

Staré Mesto je podľa starostky Aufrichtovej dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu

Na zimnú údržbu má Staré Mesto k dispozícii jeden nakladač, sedem malých sypačov, osem ručných mechanizmov a štyri autá na rozvoz posypovej soli a pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto je podľa starostky Aufrichtovej dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti Technické služby Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.

Zimná údržba ciest

Zimná údržba v Starom Meste sa týka miestnych komunikácií III. a IV. triedy v celkovom rozsahu 64 kilometrov ciest, 82,4 kilometrov chodníkov a 4022,55 štvorcových metrov schodísk.

„Tento rok po prvý raz zabezpečujeme aj zimnú údržbu ciest. Keďže pre časové a finančné obmedzenia nemáme zatiaľ potrebnú techniku, budeme v tejto zimnej sezóne ešte spolupracovať s externou firmou, ktorá nám prenajme mechanizmy, dokopy šesť aj s odbornými pracovníkmi,“ uviedol člen predstavenstva TSSM, a. s. Marek Vrbický.

Vo vlastnej strojovej vybavenosti má TSSM, a. s. k dispozícii jeden nakladač, sedem malých sypačov, osem ručných mechanizmov KM 80 W G Sweeper a štyri autá na rozvoz posypovej soli a pracovníkov. Okrem toho je pripravených 200 ton technickej soli a 20 ton ekologického posypového materiálu.

Čistenie námestí, chodníkov a schodísk

„Čistenie námestí, chodníkov a schodísk bude zabezpečovať päťdesiat našich zamestnancov. Plán zimnej služby je schválený, komunikácie, schodiská a chodníky sú rozdelené do 15 rajónov. Plán si budete môcť pozrieť aj na oficiálnej stránke Starého Mesta a stránke TSSM, a. s., kde budú v najbližších dňoch zverejnené aj čísla na nonstop dispečing zimnej údržby,“ dodal Vrbický.

Komunikácie III. a IV. triedy v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto sú rozdelené do zásahových zón 1 až 7 s dobou trvania výjazdu 6 až 8 hodín. Schodiská sú rozdelené do dvoch zón (zóna č. 8 a 9), chodníky v správe mestskej časti sú rozdelené do šiestich zón (zóna č. 10 – 15). Zoznam komunikácií, chodníkov a vybraných verejných priestranstiev nájdete v Pláne zimnej údržby.

Dispečing robí pravidelný monitoring počasia na základe predpovedí Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. V prípade, že sú očakávané snehové zrážky, je vyhlásená zimná pohotovosť. Podľa Plánu zimnej údržby ju vyhlasuje dispečing mestskej časti v 24-hodinovom predstihu pred očakávaným spádom snehu, pokyn na výkon dáva telefonicky alebo e-mailom dispečing mestskej časti s následným zápisom do knihy dispečera.

Zimné obdobie pre zabezpečenie zimnej služby je v Bratislave stanovené v termíne od 15. novembra 2019 do 31. marca 2020, pokiaľ vplyvom poveternostných podmienok štáb zimnej služby nerozhodne inak. Bratislava24.sk informoval Matej Števove, hovorca Starého Mesta.

Zimná údržba v Starom Meste
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM