Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto hľadá komisárov

Už v máji sa aj v Starom Meste uskutoční sčítanie obyvateľov, domov a bytov. Domácnosti navštívia sčítací komisári, ktorí rozdajú obyvateľom dotazníky, prípadne im poskytnú údaje potrebné na elektronické sčítanie. Staré Mesto potrebuje 123 komisárov

„Doteraz sme obsadili polovicu týchto miest a preto hľadáme občanov, ktorí by boli v našej mestskej časti sčítacími komisármi. Ak majú občania záujem, stačí sa prihlásiť na miestnom úrade,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Sčítací komisár musí byť starší ako 18 rokov, bezúhonný a spôsobilý na právne úkony. Na miestnom úrade sa občania môžu nahlasovať do 13. apríla 2011. Jeden sčítací komisár bude mať na starosti 400 ľudí a jeho odmena sa pohybuje vo výške približne 300 eur.

Od 13. mája 2011 do 6. júna 2011 otvorí miestny úrad informačnú kanceláriu, kde sa budú môcť Staromešťania informovať o sčítacích komisároch a o priebehu sčítania. Zároveň zabezpečí v spolupráci so Štatistickým úradom Slovenskej republiky informačnú a propagačnú kampaň.

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov je celoštátne zisťovanie, ktoré sa vykonáva pravidelne raz za 10 rokov a tento rok sa uskutoční vo všetkých štátov EÚ naraz.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM