Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto chce riešiť nebezpečnú križovatku

Križovatku ulice Fraňa Kráľa, Hlbokej cesty a Sokolskej ulice v centre Bratislavy chce Staré Mesto riešiť kruhovým objazdom.

„Najmä v rannej špičke je tam veľká intenzita vozidiel a chodcov, z toho vyplýva nervozita vodičov, stresové situácie i nebezpečie kolízií. Spôsobujú to najmä rodičia, ktorí vozia svoje deti do Základnej školy na Hlbokej,“ uviedla dnes pre TASR staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová.

Preto samospráva mestskej časti ponúka verejnosti návrh na riešenie dopravy vybudovaním kruhového objazdu – vytvorením jednopruhového okruhu okolo zvýšeného ostrovčeka. Odstránilo by sa tým najmä kritické ľavé odbočenie a sprehľadnila situácia pre vodičov i chodcov. Tento návrh si súčasne vyžiada zmenu dĺžky zeleného signálu pri vyústení Križkovej ulice do Štefánikovej.

Vedenie mestskej časti vyzýva obyvateľov blízkeho okolia aj ľudí, ktorí denne touto križovatkou prechádzajú, aby svoje pripomienky k projektu vyjadrili do 31. októbra prostredníctvom webovej stránky www.staremesto.sk alebo listom na Miestny úrad Staré Mesto, referát dopravy, Vajanského nábrežie č. 3, 814 21 Bratislava.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM