ESL Rôzne Správy

Staňte sa tajným Santom! Deti z detského domova dúfajú v krásne Vianoce. Pomôcť môže každý

V Centre pred deti a rodiny v Podunajských Biskupiciach žije takmer 40 detí, najmladšia Saška má jeden a pol roka.

Ilustračný obrázok k článku Staňte sa tajným Santom! Deti z detského domova dúfajú v krásne Vianoce. Pomôcť môže každý
4
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na facebooku sa šíri dojemná výzva. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby mali deti bez rodičov krajšie Vianoce. Túžia po celkom obyčajných veciach, hračkách, mikine, ruksaku, alebo kozmetickom balíčku.

Tajný Santa

Centrum pre deti a rodiny v Podunajských Biskupicaich sa stará o deti vo veku od jeden a pol do 18 rokov. Tamojšie vychovávateľky ich vedú k tomu, aby poznali skutočné hodnoty a rozvíjajú ich talenty. Na Vianoce však všetci túžime po pekných darčekoch a ak máte pár eur navyše, môžete sa zapojiť do výzvy.

„Dovolil som si osloviť pani riaditeľku detského domova v Podunajských Biskupiciach s myšlienkou takzvaného "Secret Santu“, a síce osloviť vás s pomocou nákupu darčekov pre tieto detičky. Všetky deti mali za úlohu napísať, čo by si veľmi priali pod stromček. Ich želania a všetky informácie nájdete v priloženom súbore na tejto linke," vraví mestský poslanec Roman Lamoš.

Ako sa ukázalo, ľudskosť ešte nevymrela. Ľudia na výzvu zareagovali okamžite a už si pomaly rozdelili deti, ktoré plánujú obdarovať.

Pandémia

Záujemcovia môže na sociálnej sieti hlásiť do 11.decembra, ktoré dieťa chcú podporiť. Potom sa všetky tieto darčeky pozbierajú a vzhľadom na pandemickú situáciu v týždni od 14.-18.decembra ich pani riaditeľke a deťom v domove odovzdá mestský poslanec Roman Lamoš. Sľubuje však, že ich radosť sprostredkuje fotkami a videami.

🎄🎄🎄VIANOCE pre detičky☃️☃️☃️ z Centrum pre deti a rodiny Bratislava - Učiteľská v Podunajskych Biskupiciach. Milí...

Posted by Roman Lamoš on Friday, November 20, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM