Samospráva

Nevyužitý pozemok v Petržalke zmenia na športovisko. K projektu sa môžte vyjadriť

Snahu o vybudovanie športovo-rekreačného areálu víta aj hlavné mesto. Pozemky sú určené presne na tento účel.

Ilustračný obrázok k článku Nevyužitý pozemok v Petržalke zmenia na športovisko. K projektu sa môžte vyjadriť
Zdroj: TASR

Pozemok na okraji Petržalky je napriek viacerým zámerom z minulosti stále nevyužitý, Bratislavskému samosprávnemu kraju (BSK) patrí od roku 2008. Myšlienku na vybudovanie nového areálu zakotvil kraj pred dvoma rokmi ako jednu zo svojich priorít do programového vyhlásenia.

Termín do 18. januára

Kompletný materiál je k nahliadnutiu na Úrade BSK na Sabinovskej ulici počas úradných hodín aj na webe. Termín si treba telefonicky dohodnúť. Stanoviská a pripomienky k nemu môže verejnosť podávať písomne na adresu úradu do 18. januára. „Na pripomienky podané po tejto lehote sa neprihliada,“ poznamenáva kraj.

Snahu BSK o vybudovanie športovo-rekreačného areálu pozitívne hodnotí aj hlavné mesto, podľa ktorého tak dôjde k naplneniu funkcie na pozemkoch na to určených. Magistrát do budúcnosti nevylúčil, že by sa do projektu zapojil. Zámer kraja víta aj mestská časť Petržalka.

Územie na šport

Pozemok s rozlohou takmer deväť hektárov na konci Petržalky kúpil BSK v roku 2008 za 287 miliónov korún (približne 9,5 milióna eur). Lokalita je v územnom pláne mesta definovaná ako územie na šport. Viacero plánovaných projektov na ňom napokon nevzniklo, napríklad Danube Arene.

Na dlhodobo nevyužívaný a zarastajúci pozemok upriamil po čase pozornosť koncom júna 2017 aj novomestský starosta a vtedajší kandidát na predsedu BSK Rudolf Kusý. V prípade víťazstva v krajských voľbách chcel vybudovať do piatich rokov Park športu a oddychu.

Súťaž zrušili

Verejná diskusia mala dať odpoveď na otázku, čo si obyvatelia na danom pozemku želajú. Na výber mali z piatich možností – šport, oddych, príroda, deti a seniori.

Kraj však mal záujem vybudovať na pozemku Family park, teda park rodinného typu so zábavno-vzdelávacím a oddychovo-rekreačným charakterom. Vyhlásenú verejnú súťaž na koncesionára, ktorý by Family park vybudoval a prevádzkoval, však musel aj napriek predĺženiu termínu súťaže zrušiť, lebo sa nikto neprihlásil.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM