Ľuba Lesná Rôzne

Spoločnosť RegioJet: Nepohodlné cestovanie nie je pravda

Spoločnosť RegioJet odmieta vyhlásenia primátora Dunajskej Stredy Zoltána Hájosa o nedostatočnej vlakovej doprave na Žitnom ostrove. Majiteľ spoločnosti Radim Jančura ich označil za tendenčné.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť RegioJet:  Nepohodlné cestovanie nie je pravda
Zdroj: TASR

Podľa Jančuru primátor nemá správne informácie. V opačnom prípade by vedel, že došlo k zhusteniu spojov.

Zväčšila sa aj kapacita

„Len pre ilustráciu, v čase medzi 4.00 a 7.00 h ide šesť spojov z Dunajskej Stredy do Bratislavy, namiesto pôvodných piatich vlakov," podčiarkol Jančura.

Jančura ďalej zdôraznil, že pribudli aj dva posilové spoje z Kvetoslavova do Bratislavy. "Spravili sme zámenu niektorých vlakov, aby sme mohli zvýšiť ich celkový počet na trati,“ povedal s tým, že sa to uskutočnilo na vlastné náklady spoločnosti, bez prispenia ministerstva.

„Pribudla jedna súprava navyše, kapacita prepravy sa zvýšila,“ doplnil.

Podotkol, že objednávateľom je ministerstvo dopravy, s ktorým v súčasnosti rieši spoločnosť očakávaný nárast cestujúcich v súvislosti so sociálnymi zľavami. „Výsledkom by mali byť dva vlaky navyše,“ zdôraznil Jančura.

Podľa primátora – vlaky sú preplnené

Primátor Dunajskej Stredy tvrdil, že v špičke sú vlaky na trase Dunajská Streda – Bratislava preplnené. Nepriaznivá situácia nastala pred rokom, keď spoločnosť vymenila veľkokapacitné súpravy za menšie.

Podľa jeho ďalších slov, ktoré zverejnil na internetovej stránke Dunajskostredský hlásnik, dopravca prisľúbil, že podľa potreby budú súpravy premávať v častejších intervaloch. „To sa však nestalo a niektoré, hlavne poobedňajšie vlaky, s ktorými prichádzajú domov robotníci a študenti, sú úplne preplnené, o piatku ani nehovoriac,“ povedal primátor, ktorého oslovili občania s podobnými sťažnosťami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM