Ľuba Lesná Rôzne

Šokujúce šírenie správ: Bratislavský kraj v minulom storočí

Ak sa presťahujete z centra Bratislavy do niektorej priľahlej oblasti Bratislavského kraja, nevyjdete z prekvapenia. Priam šokojujúco na vás bude pôsobiť, ako sa miestni obyvatelia informujú o novinkách, ktoré sa v tej - ktorej oblasti stali, stávajú, alebo stanú.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce šírenie správ: Bratislavský kraj v minulom storočí
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Hľadá škola kuchárku, alebo miestna pošta poštára – poštárku? Potrebuje niekto robotníkov na stavbu? Našiel niekto kľúče? Išiel miestny lekár na dovolenku? Všetko hlásia miestnym rozhlasom.

Vy pravdaže nič nepočujete, pretože správa sa ozýva naraz dvojmo – trojmo. Teda nie naraz, ale v sekundových intervaloch po sebe. Počujete to po druhý, tretí raz, pretože reprodukotorov je v blízkosti vášho domu hneď niekoľko. Takže s miernym zdržaním sa ozýva správa znovu a znovu raz z jedného, raz z druhého reproduktoru. A vy počujete len príšernný hluk. Rozoznáte jedno dve slová, ktoré sa znovu aznovu opakuje, ale čo vlastne sa chce oznámiť, o tom nemáte ani šajnu.

Nuž v čase, keď sa z veľkej väčšiny už používa internet, je to viac ako kuriózne informovanie obyvateľov. Na miestnom úrade síce internet majú, majú aj svoju webstránku, ale nie všetci obyvatelia doma majú počítače. Respektíve, aj keď ich doma majú, niektorí členovia, tí skôr narodení, ich nevedia používať.

A navyše – zvyk je zvyk.

Šokujúce šírenie správ v Bratislavskom kraji
5
Galéria
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM