Rôzne

So začiatkom školského roka sa musíme pripraviť na zmeny a prebiehajúce výluky v MHD

Po celej Bratislave prebieha niekoľko rekonštrukcií ciest, a tak musíme okrem cestovných poriadkov MHD platných pre školský rok počítať aj s výlukami.

Ilustračný obrázok k článku So začiatkom školského roka sa musíme pripraviť na zmeny a prebiehajúce výluky v MHD
7
Galéria

Začiatok školského roka nepotrápi len rodičov prváčikov, ale všetkých cestujúcich bratislavskou MHD. Čakajú nás totiž výluky a zmeny v MHD.

Prehľad zmien a prebiehajúcich výluk v MHD na začiatku školského roka priniesol portál imhd.sk.

Zmeny v MHD

Počas leta premávali linky MHD v obmedzenom, letnom režime. Od septembra však budú premávať v pracovných dňoch opäť podľa cestovných poriadkov platných pre školský rok.

„Výnimkou je linka 87, ktorá bude do začiatku vyučovania na vysokých školách premávať podľa prázdninového cestovného poriadku (bez posilových študentských spojov). Zároveň sa obnovuje premávka liniek 133 a 192. Študentské posilové linky 131 a 184 začnú premávať až od začiatku zimného semestra na vysokých školách,“ informuje portál imhd.sk.

Zmeny

Linka 130 bude predĺžená v Lamači od zastávky Staré záhrady po Hodonínskej ku Krematóriu, kde bude mať novú konečnú zastávku. V opačnom smere obslúži aj zastávku Pri krematóriu.

Na linkách 20, 26, 37, 75, N55 a N56 pribudlo zastavovanie na niektorých zastávkach (na znamenie). Zároveň prišlo k premenovaniu niektorých zastávok v Devínskej Novej Vsi na linkách 21, 23, 24, 25, 26, 92 a N21.

Pre opravu vozoviek v oblasti Lovinského a Valašskej ulice sú do 17. septembra zmenené linky 64, 204, 207 a N47 a medzi Vozovňou Hroboňova a ŽST Železná studienka premáva náhradná autobusová linka X47.

Prebiehajúce výluky

Pre opravu trate na Špitálskej ulici premávajú linky 3, 4 a 9 obchádzkovými trasami cez Obchodnú a Radlinského ulicu. Namiesto linky 7 bude ráno a popoludní dočasne premávať linka 17 z Rače, resp. ŽST Vinohrady cez Račianske mýto, Vazovovu a Trnavské mýto do Ružinova. Ukončenie tejto výluky z pôvodne plánovaného termínu na konci októbra sa pravdepodobne výraznejšie predĺži vzhľadom na administratívne problémy so stavebným povolením.

„Z rovnakého dôvodu je dočasne vylúčená premávka liniek 212, N61 a N72 na Ulici 29. augusta, ktoré premávajú obchádzkovými trasami. Do oblasti Medickej záhrady je možné dostať sa peším presunom od električiek z Obchodnej, alebo od trolejbusov z Amerického námestia, Mickiewiczovej a Cintorínskej,“ informuje portál.

V prípade dokončenia električkového priecestia na Špitálskej by premávka týchto liniek mohla byť obnovená po pôvodných trasách v priebehu septembra.

Rekonštrukcia Špitálskej
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM