Alexandra Húsková Správy

Slovnaft môžete v apríli nielen počuť, ale aj cítiť

Počas nasledujúcich dní v Slovnafte odstavujú jednu výrobnú jednotku a ďalších päť má postupne nabiehať. Tento proces môže spôsobiť zvýšený zápach i hluk.

Ilustračný obrázok k článku Slovnaft môžete v apríli nielen počuť, ale aj cítiť
Zdroj: TASR

V mesiaci apríl je v spoločnosti Slovnaft naplánovaná odstávka jednej výrobnej jednotky a postupný nábeh piatich výrobných jednotiek. Tieto činnosti môže podľa zverejnených informácií sprevádzať zvýšená hladina hluku a prípadného zápachu.

Odstávka aj nábeh výrobných jednotiek sú štandardné a riadené procesy súvisiace s ich prevádzkou. Viac informácií o hluku, zápachu a ďalších sprievodných javoch rafinérie nájdete TU.

„Za prípadné nepríjemnosti a zníženie komfortu sa obyvateľom ospravedlňujeme,“ uviedol Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Podnikovej a marketingovej komunikácie .

Priemerná nameraná hodnota výšky hladiny hluku za sledované obdobie mimo areálu Slovnaft predstavuje 50 dB.

Vo marci 2016 boli dňa 21. marca 2016 v čase od 11.20 hod. do 11.47 hod. vykonané kontrolné merania výšky hladiny hluku na vopred určených miestach.

Najvyššia nameraná hodnota 63 decibelov bola zistená na kontrolnom mieste ČS Slovnaft, Ulica Svornosti o 11.20 hod. Najnižšia hodnota 41 decibelov bola nameraná na kontrolnom mieste Podunajské Biskupice – ul. 8. mája o 11.44 hod.

Prečítajte si aj: Potemkiniáda? Na Hlavnej železničnej stanici pribudli cyklostojany, o ktorých vedia iba zasvätení

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM