Martin Zvolensky Hokej

Slovanisti vezú bod

Belasí mali ťažkú úlohu. Po sérii prehier bodovať na východe u úradujúceho majstra. Na košickom ľade sa zaskvel Richard Kapuš, keď nazbieral 4 body v kanadskom bodovaní, za 1 gól a 3 asistencie.

V šlágri kola sa začalo vo vypredanej košickej Steel aréne v rýchlom tempe s útokmi na oboch stranách. Už v 5. minúte otvoril počas presilovej hry skóre duelu hosťujúci Bulík, keď sa k nemu so šťastím odrazil puk od mantinelu, ktorý bez problémov dopravil do opustenej bránky. Odpoveď nenechala na seba dlho čakať a o niekoľko sekúnd sa v skrumáži najlepšie zorientoval Andrašovský a upravil na 1:1. O päť minút neskôr hrali domáci ďalšiu presilovú hru, Miklík prekročil útočnú modrú čiaru a strelou spoza obrancu poslal svoj tím po prvý raz do vedenia 2:1. Hostia však odpovedali tri minúty pred koncom prvej tretiny, keď rozohrali peknú útočnú akciu, na ktorej konci bol Kapuš a pohodlne skóroval – 2:2. Druhé dejstvo začali aktívnejšie domáci, ktorí si zlepšeným pohybom vytvorili tlak. Početnú výhodu o dvoch hráčov ešte nevyužili, no nasledujúcu o jedného hráča už áno. V 26. minúte tvrdo od modrej čiary vypálil obranca Homer a puk šikovne pred Rybárom tečoval Dravecký – 3:2. Slovan sa snažil odpovedať rovnakou mincou, ale presilovku nevyužil aj vďaka brankárovi Hudáčkovi. Belasí pokračovali v trpezlivej hre v 36. minúte sa predsa len dočkali. Kapuš poslal puk Bucovi a ten nekompromisne vyrovnal na 3:3. Do konca druhej dvadsaťminútovky sa stav nezmenil, napriek dobrým príležitostiam na oboch stranách. „Oceliari“ vstúpili do poslednej časti presilovou hrou piatich proti trom, no nedokázali ju využiť, pretože hostia dobre vykrývali priestor pred Rybárom. V 43. minúte sa do samostatného úniku dostal Dravecký, ale Rybár si poradil s jeho blafákom. Na opačnej strane sa prezentoval peknou individuálnou akciou Róbert Huna, stav sa ani po nej nezmenil. Hostia sa nikam neponáhľali a zamerali sa na bránenie a vyrážanie do rýchlych protiútokov. Domáci pokračovali v mohutnom nápore a v 56. minúte sa pri avizovanom vylúčení dočkali. Bartoš vypálil tvrdo nad Rybárovu svätyňu, puk sa vrátil od mantinelu pred bránu a Jenčík ho dorazil do bránky – 4:3. Hostia v závere pri vylúčení Tabačka odvolali brankára a v posledných sekundách sa im podarilo vyrovnať z hokejky Hujsu – 4:4. Keďže sa v predĺžení nerozhodlo, prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol domáci Miklík v druhej sérii.

HC Košice – Slovan Bratislava 5:4 pp a sn (2:2, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 5. Andrašovský, 10. Miklík, 26. Dravecký, 56. Jenčík, rozhodujúci nájazd Miklík – 5. Bulík, 17. Kapuš, 36. Buc, 60. Hujsa. Rozhodovali: Husička, Hradil (obaja ČR) – Gajan, Smrek, vylúčení: 5:8, navyše Skokan 10. min. za nešportové správanie (Slovan), presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 8347 divákov Zostavy:
HC Košice:
Hudáček – Tabaček, Homer, Šterbák, Grman, Deyl, Šeda – Miklík, Kristek, Vorel – Dravecký, Jenčík, Bartoš – Haščák, Frolík, Andrašovský – Baláž, Pašek
Slovan Bratislava: Rybár – Kováčik, Hájek, Cartelli, Bohunický, Janík, Jendek, Trška, Schnabel – Kuľha, Demel, Hujsa – Bulík, Lipiansky, Ri. Huna – Skokan, Kapuš, Buc – Ró. Huna, Hudáček, Bakoš Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM