han Futbal Šport

Slovanisti ŠOKOVALI! S Luxemburčanmi zakopli a Kucka sa vyznamenal! UHRYZOL súpera!

Futbalisti Slovana Bratislava iba remizovali v úvodnom domácom zápase 1. predkola Ligy majstrom s luxemburským Swiftom Hesper 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Slovanisti ŠOKOVALI! S Luxemburčanmi zakopli a Kucka sa vyznamenal! UHRYZOL súpera!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Domáci odohrali druhý polčas v početnej nevýhode po vylúčení Juraja Kucku, ktorý videl červenú kartu za uhryznutie súpera. Odveta je na programe v stredu 19. júla o 20.00 h na ihrisku Swiftu.

Hostia boli aktívnejší najmä na začiatku zápasu a zaskočili favorita. Aktivitu zužitkovali v 22. minúte, keď kapitán Dominik Stolz premenil pokutový kop. Domáci vyrovnali o chvíľu neskôr z priameho kopu v podaní Vladimíra Weissa, no ďalší gól už v zápase nepadol.

Pre Swift to bol historicky prvý zápas v Lige majstrov.

ŠK Slovan Bratislava – FC Swift Hesper 1:1 (1:1)

Góly: 25. Weiss – 22. Stolz (z 11 m). Rozhodovali: Kopijevskij – Skripka, Berkut (všetci Ukr.) ŽK: Bajrič, Weiss, Kankava – Anoff, Hemkemeier, Skenderovič, Ekofo, Akhalaia, ČK: 45.+6 Kucka (Slovan), 14.470 divákov.

Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Bajrič, Lovat – Kucka, Kankava, Weiss (83. Zuberu) – Barseghjan (46. Savvidis), Abubakari (77. Tolič), Zmrhal (46. Čavrič)

Swift: Dupire – Skenderovič, Prempeh (76. Y. Marques), Simao, Zeghdane – Ekofo, Morren, Nouvier (63. Ayongo), Hemkemeier (70. O. Marques) – Anoff (63. Akalaia), Stolz (76. Sacraz)

Hlasy po zápase /zdroj: TASR ,RTVS/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Z našej strany to bol nešťastný zápas. Nezačali sme dobre, súper dobre kombinoval a otvoril skóre. Ukázali sme však dobrú tvár po zbytočnom vylúčení Juraja Kucku. Klobúk dole, že sme to o desiatich ubehali. Všetko je otvorené, ja verím, že máme lepšie mužstvo a postúpime.“

Carlos Fangueiro, tréner Swiftu: „Musím povedať, že prvý polčas sme zvládli dobre. V druhom však hráči nie vždy dodržali moje pokyny. Chcel som od nich častejšie prihrávky a prenesenie hry. Problémy mohla priniesť aj únava. Súper sa snažil využívať rýchlosť a dávať kolmé prihrávky, ale naša obrana pracovala dobre.“

Vladimír Weiss ml., kapitán a strelec gólu Slovana: „Vydretá remíza. Určite sa nehrá jednoducho celý polčas o hráča menej. Hostia ukázali svoju kvalitu, na takejto úrovni už ľahkého súpera nenájdete. Nechcem kritizovať rozhodcu, ale od začiatku nechával dohrávať súboje a z toho pramenila nervozita. Súper hral agresívne a s tým sa musíme vyrovnať aj v odvete. Vieme, čo nás o týždeň čaká, pripravíme sa a som presvedčený, že postúpime.“

Milan Borjan, brankár Slovana: „Bol to veľmi náročný zápas. V prvom polčase sme boli nervózni a dostali sme zbytočné žlté karty. V druhom polčase sme sa upokojili a mali sme šance. Proti akémukoľvek tímu z Európy je náročné hrať v početnej nevýhode. Je to len 1. predkolo a musíme stavať na hre, ktorú sme ukázali v druhom polčase.“

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM