Hokej Šport

Slovan stále rieši investora: V hre je aj návrat klubu do Tipsport ligy, VIDEO

Vedenie hokejového Slovana Bratislava naďalej rokuje s novým zahraničným investorom, ktorý by sa mal stať majoritným vlastníkom klubu a pomohol by splatiť miliónové dlhy.

Zdroj: Dnes24.sk

Výkonný viceprezident a člen predstavenstva klubu Juraj Široký ml. otvorene priznal, že ak by príchod investora padol, Slovan nebude hrať v ďalšej sezóne v KHL. V tom prípade by ako najreálnejšia alternatíva bol návrat klubu do najvyššej slovenskej súťaže.

Slovan má za sebou najhoršiu sezónu počas svojho sedemročného pôsobenia v nadnárodnej súťaži. Vidina play off sa mu rozplynula dávno pred skončením základnej časti, v ktorej bol napokon s 33 bodmi a skóre 101:213 jasne najhorší tím súťaže.

Nie sme spokojní so sezónou, ani so športovou stránkou, ani s manažérskou a finančnou. Nepodarilo sa nám zatiaľ dotiahnuť investora. Rozhovory prebiehajú už veľmi dlho, naďalej trvajú, stále si myslím, že k dohode dôjde. Na rokovaní v Prahe nám prisľúbili, že k nej príde. Investor má však určité vlastné problémy, ktoré musí najprv vyriešiť a potom sa bude venovať nám,“ povedal Široký ml. na štvrtkovej posezónnej tlačovej konferencii.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Budúcnosť mužstva v KHL je v tejto chvíli otázna. Vedenie Slovana potvrdilo, že dlhy za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu a na výplatách hráčov sa pohybujú v miliónových sumách. „Do konca mesiaca musíme oznámiť, či budeme hrať KHL v budúcej sezóne. Ak by investor padol, tak by sme KHL nehrali. Takú sezónu, akú sme zažili, určite nechceme opakovať. Bez finančnej injekcie by to význam nemalo. Urobíme všetko pre to, aby sme aj v budúcom ročníku pôsobili v KHL a hrali v nej dôstojnejšiu úlohu,“ doplnil.

Ak by KHL padla, Široký osobne nevidí budúcnosť tímu v EBEL či iných zahraničných ligách: „Riešime prípadnú alternatívu, za mňa by to bola slovenská extraliga. Či by ju Slovan hral na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, to už záleží na dohode s mestom. Sme otvorení na rôzne druhy spolupráce.“

Tlačová konferencia HC Slovan Bratislava
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM