Tomáš Stupavský Futbal

Slovan si zo Senice odváža bod po remíze 1:1

Belasí v 5. kole Fortuna ligy remizovali na ihrisku Senice 1:1 a v tabuľke im zatiaľ patrí 3. priečka spoločne s Dunajskou Stredou. Na lídra z Trenčína už strácajú 7 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Slovan si zo Senice odváža bod po remíze 1:1
Zdroj: TASR

Úvod patril domácim V tretej minúte priťukol Dolný Hlohovskému, jeho strela spoza šestnástky mierila vysoko nad. V 6.min pohrozil aj Slovan. Milinkovič našiel hlavu Vitteka, no tomu lopta len skĺzla po čele a Šulla nemusel zasahovať.

O dve minúty neskôr sa zastreloval domáci Komara, jeho „jedovka“ ale takisto nemierila medzi tri žrde. V tej istej minúte mal ďalšiu šancu aj Vittek, jeho hlavička ale nemala razanciu. V 12.min musel prvýkrát na zem domáci Šulla, Priskinovu strelu vyrazil na roh.

V 23.min to opäť skúšal z väčšej vzdialenosti domáci Komara, lopta ale minula bránu. Senica bola aktívnejšia, no do vedenia šiel Slovan. V 32.min hlavičkoval v 16-ke Hudák a pred bránou doklepol loptu do siete Gorosito. Obrovskú šancu mali hostia aj v 37.min, za obranu sa dostal Milinkovič, jeho pokus sa ale obtrel len o pravú žrď.

Po zmene strán pokračovala aktivita Senice, v 62. min centroval Kontár a Komara v sľubnej pozícii loptu minul. O dve minúty pálil z diaľky Dolný, lopta letela tesne vedľa. V 68. min bola aktivita domácich odmenená. Po obrovskej chybe hosťujúceho stopéra Hudáka sa sám na Krnáča rútil Samuel Mráz a hoci je vekom ešte mladý futbalista, akciu zakončil rutinérsky a vyrovnal na 1:1.

V 73. min boli domáci blízko k obratu, Komara skúšal spoza šestnástky prehodiť vybehnutého Krnáča, no ten sa stihol natiahnuť a lob vytesniť na roh. V 81.min sa mohli do vedenia dostať Slovanisti. V páde zakončoval Milinkovič, ale Šulla jeho pokus bravúrne vyrazil. V závere zápasu bola aktivita na kopačkách hostí, no do šance sa nedostali, naopak v 87. min sa

Záhoráci dostali do ukážkového brejku. Hlohovský vysunul Dolného, ten si obrancu posadil na zadok, no ľavačkou nezakončil dobre a bránu minul. Do konca stretnutia už gól nepadol, a tak si mužstvá po remíze 1:1 body podelili.

Hlasy trénerov:

Eduard Pagáč, tréner FK Senica: „Odrazom zápasu bývajú niekedy aj diváci a myslím, že dnes ich zápas strhol. Svedčí to asi aj o kvalite dnešného zápasu. Naši chlapci odviedli slušný výkon, na ktorom vieme stavať. Je to stále o tvrdej práci. Takto to od nich budeme vyžadovať v každom zápase, tréningu.“

Dušan Tittel, tréner Slovana: „Rozhodujúcim okamihom zápasu bol nájazd Marka Milinkoviča na bránu. Jeho pokus skončil vedľa pravej tyče. Šli by sme do dvojgólového vedenia a zápas by bol iný. Na druhej strane však musím Senici pogratulovať. Bojovala až do poslednej minúty, snažila sa hrať futbal. Mrzí nás chyba, po ktorej domáci vyrovnali, no taký je futbal.“

FK Senica – Slovan Bratislava 1:1 (0:1)

Góly: 68. Mráz – 32. Gorosito. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Pillár, Kontár, Kosorín – Saláta, Podaný, 2413 divákov

Zostavy a striedania: FK Senica: Šulla – Kontár, Pillár, Pavlík, Čunta – Hušek (13. Hromada) – Dolný, Komara (85. Ventúra), Mráz – Hlohovský – Kosorin

Slovan Bratislava: Krnáč – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – Sekulič – Milinkovič, Gonzales (60. Štefánik), Mészáros (74. Kubík) – Vittek, Priskin (58. Zreľák)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM