Nikola Richterová Futbal

Slovan si po hrubých chybách súpera poradil vonku so Zlatými Moravcami

Hoci zápas 21. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach nepriniesol obzvlášť pekný futbal, hráči Slovana potvrdili, že sa im proti tomuto súperovi darí. Belasí využili hrubé chyby stopéra Pintera a z Moraviec si nakoniec odvážajú 3 body. Gólovo sa presadili Peltier so Zreľákom.

Ilustračný obrázok k článku Slovan si po hrubých chybách súpera poradil vonku so Zlatými Moravcami
Zdroj: TASR

FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Góly: 44. Peltier, 87. Zreľák. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Pavelka, Mance – Peltier, Jablonský, 2126 divákov.
zostavy a striedania:

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurić, Pintér, Chren – Orávik, Szöke, Charizopulos, Juhar (61. Mazan), Karaš (80. Mitinič) – Pavelka (72. Mance).

ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Čikoš, Saláta, Gorosito, Jablonský – Dobrotka (68. Lásik), Simović, Peltier (81. Mészáros), Štefánik (89. Ďuriš), Kubík – Zreľák.

Úvodné dejstvo stretnutia veľa futbalovej krásy neprinieslo. Hral sa typicky medzišestnástkový futbal s pramálom streleckých príležitostí na oboch stranách. Do vedenia mohli ísť domáci v 37. minúte, keď sa v čistej príležitosti citol Charizopulos, ale zoči-voči brankárovi namieril iba do neho. V 44. minúte vyrobil hrubku Pintér, k lote sa dostal Štefánik, nezištne posunul Peltierovi a pre toho už nebol problém poslať loptu za chrbát bezmocného Kováča.

Do 2. polčasu vstúpili aktívnejšie domáci. V dvoch dobrých príležitostiach sa ocitol Orávik, ktorý si v 49. minúte nabehol na dlhú Szökeho prihrávku, ale z hranice šestnástny mieril nad. O 2 minúty jeho dobrú strelu z 12 m zblokoval Čikoš. V 79. minúte mohlo byť po stretnutí, keď Zreľák našiel v malom vápne Peltiera, ale toho v poslednej chvíli zázračne vychytal Kováč. V 87. minúte domáci nešťastník Pintér vysunul Zreľáka, ktorý zoči-voči Kováčovi s prehľadom skóroval na 0:2.

Branislav Mráz, tréner ViOnu: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Dnes to bol boj, v stretnutí nebolo veľa šestnástkových situácií. Dôležité bolo pre vývoj stretnutia, že Charizopulos nedokázal premeniť svoju príležitosť. Naopak, pri oboch góloch súpera sme urobili veľké chyby. Nič sa však nedeje, ideme ďalej. Verím, že prídu aj víťazstvá.“

Jozef Chovanec, tréner Slovana: „Vedeli sme, že pôda v Zlatých Moravciach je pre favoritov vždy horúca, preto som nabádal svojich hráčov, aby k stretnutiu pristúpili zodpovedne. Zápas bol veľmi bojovný, obojstranne sa hralo agresívne. Napokon sme dali dva góly, a preto som spokojný s víťazstvom.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM