Tomáš Stupavský Futbal

Slovan odštartoval letnú prípravu s 21 hráčmi a s Tittelom na trénerskej stoličke

Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali v piatok letnú prípravu na fortunaligovú sezónu 2015/2016 s 21 hráčmi. Zverenci trénera Dušana Tittela, ktorý je ako generálny manažér stále poverený vedením A-tímu, začali bez viacerých legionárov či reprezentanta Kornela Salátu a tiež 21-károv.

Ilustračný obrázok k článku Slovan odštartoval letnú prípravu s 21 hráčmi a s Tittelom na trénerskej stoličke
Zdroj: TASR

Už v piatok popoludní sa k tímu pridá aj Róbert Vittek, ktorý by mal s tímom absolvovať sústredenie v Rakúsku.

„Na úvodnom tréningu sa hlásilo 21 hráčov. Niektorí ešte majú reprezentačné povinnosti v zahraničí ako Soumah a Peltier, nie je tu Kornel Saláta, ktorý je v nominácii SR na Macedónsko a nie sú ešte späť 21-kári, ktorí včera porazili Poľsko,“ povedal na úvod médiám Tittel.

Prvý tréning bez posíl

Na prvom tréningu na Pasienkoch ešte chýbali avizované posily srbský obranca Boris Sekulič z MFK Košice a maďarský reprezentačný útočník Tamás Priskin, ktorý v minulej sezóne nastrieľal v drese prvoligového FC ETO Györ v 27 zápasoch jedenásť gólov.

„Máme záujem o doplnenie kádra v každej formácii minimálne o jedného hráča. Prestupy na Slovensku sa začínajú 15. júna, preto ešte tieto avizované nie sú dotiahnuté, keďže musíme počkať. Máme záujem aj o ďalších hráčov, ktorých by sme radi dotiahli budúci týždeň, aby sme im mohli dať zaregistrovať zmluvy na SFZ. Spomínať ich mená by ešte bolo predčasné, skautovali sme ale aj v Európe aj na Slovensku. Chceme zvýšiť konkurenciu a dostať kvalitu hore. Odchody sme ešte neriešili, no Slovan nechce púšťať mladých hráčov do zahraničia. Ambície Slovana sú vždy najvyššie, chceme vhodne doplniť káder už aj smerom k Európskej lige,“ dodal Tittel. Z hosťovania v Maďarsku sa vrátil aj Dávid Hudák.

„Belasí“, ktorí v uplynulom ročníku FL skončili tretí, už o tri dni vycestujú na sústredenie do Rakúska. Následne absolvujú ďalšie v Česku. Ešte pred odchodom si zahrajú prípravný duel s klubom FK TEMPO Partizánske, ktorý oslavuje 75 rokov od svojho založenia. V Rakúsku majú naplánované duely s tretím tímom uplynulého ročníka najvyššej srbskej súťaže FK Čukarički a následne aj s albánskym vicemajstrom FK Kukes.

Prečítajte si tiež: 7 dôvodov prečo Slovanistom uplynulá sezóna vôbec nevyšla

Po návrate z Rakúska vycestuje 8-násobný majster SR na ďalšie sústredenie do Česka, kde odohrá ďalšie dva prípravné duely. V prvom vyzve Mladú Boleslav, ďalším súperom bude Vysočina Jihlava. Pred návratom do domácich podmienok ich čakajú súboje o Ministerský pohár. V rámci neho budú hrať o postup do finále so Slaviou Praha, v druhom dueli sa predstavia buď proti Zbrojovke Brno alebo Baumitu Jablonec.

Od júla už slovanistov čaká príprava na Slovensku a s ňou spojené povinnosti v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016, ktorého žreb sa uskutoční 22. júna.

Program letnej prípravy ŠK Slovan Bratislava pred začiatkom sezóny 2015/2016:

  • piatok 12. júna: 9.00 začiatok prípravy – zraz hráčov na prvom tréningu
  • sobota 13. júna: 15.00 FK TEMPO Partizánske – ŠK Slovan Bratislava (priateľský zápas pri príležitosti 75.výročia futbalu v Partizánskom)
  • pondelok 15. júna – sobota 20. júna sústredenie v Rakúsku – Melk tréningové centrum
  • utorok 16. júna: ŠK Slovan Bratislava – FK Čukarički (Srb.)
  • štvrtok 18. júna: ŠK Slovan Bratislava – FK Kukës (Alb.)
  • pondelok 22. júna – sobota 27. júna sústredenie v Českej republike – Ratboř tréningové centrum
  • utorok 23. jún: 18.00 ŠK Slovan Bratislava – FK Mladá Boleslav (Třemošnice)
  • streda 24. júna: 18.00 ŠK Slovan Bratislava – FK Vysočina Jihlava (Žďár nad Sázavou)
  • sobota 27. júna: Ministerský pohár – medzinárodný futbalový turnaj, Čelakovice: 9.45 ŠK Slovan Bratislava – SK Slávia Praha, 11.30 FK Baumit Jablonec – FC Zbrojovka Brno, 15.00 zápas o 3.miesto / 16.45 finále
  • nedeľa 28. júna: začiatok prípravy v Bratislave
  • štvrtok 2. júla: prvý zápas 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016
  • štvrtok 9. júla: odveta 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2016
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM