Futbal

Slovan na Žilinu nestačil, prehral 3:0

Pod Dubňom sa od začiatku hralo opatrne, ale aktívne. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no často chýbala presnosť.

Ilustračný obrázok k článku Slovan na Žilinu nestačil, prehral 3:0
Zdroj: TASR

Až v 18. minúte zaujala domáca kombinačná akcia na jeden dotyk, ktorá priviedla Žilinčanov až pred šestnástku Slovana, odkiaľ zakončoval ďalekonosnou strelou Mihálik, ale Perniš si s loptou bez problémov poradil. O dve minúty neskôr sa „belasí“ po bleskovom protiútoku dostali do obrovskej šance, keď najprv nebezpečnú prihrávku Kubíka Piaček odkopol iba na nohu Halenára.

Ten však v jasnej šanci pálil iba do stredu brány, kde stál pripravený Volešák. Halenár sa ocitol v obrovskej šanci aj v 25. minúte, bol sám zoči-voči žilinskému brankárovi, ale opäť pálil iba do jeho nôh. V 30. minúte Čmelíkov center z pravej strany hosťujúca obrana podcenila, lopta sa dostala k Mihalíkovi a ten nedal Pernišovi žiadnu šancu – 1:0.

Žilina mohla krátko po prestávke zvýšiť svoj náskok, ale Čmelíkovi strelu z pravej strany hosťujúca obrana zblokovala tesne vedľa brány. V 60. minúte ukázali po dlhšom čase ucelenú akciu aj slovanisti, Čikoš si na pravej strane dvakrát narazil loptu a poslal do šestnástky center, ktorý si však zo vzduchu stiahol iba brankár Volešák.

O tri minúty neskôr to z voleja vyskúšal Peltier, ale loptu netrafil podľa svojich predstáv a priestor brány minul. O odpoveď domácich sa postaral opäť Čmelík, jeho krížna strela znova lízala Pernišovu pravú tyč. O niečo neskôr sa cez Čikoša výborne uvoľnil Škvarka, pripravil si to na svoju pravú nohu, no jemný teč hosťujúceho obrancu napokon usmernil loptu na brvno. V 70. minúte domáci vymysleli krásnu kombinačnú akciu, na ktorej konci sa Káčerovi otvoril priestor pred bránou a sám zoči-voči Pernišovi nemohol nedať – 2:0.

Na rozdiel troch gólov zvýšil o päť minút neskôr Jelič, ktorý si s centrovanou loptou z ľavého krídla poradil a zadovkou ju poslal nechytateľne k vzdialenejšej žrdi. Slovan chcel streliť aspoň čestný gól a v 83. minúte sa to takmer podarilo striedajúcemu Mészárosovi, ktorého technická strela preletela tesne okolo Volešákovej ľavej šibenice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM