Nikola Richterová Hokej

Slovan konečne víťazne! Výborné stretnutie proti Mytišči rozhodli až nájazdy

Hráči Slovana Bratislava uspeli na tretí pokus v štvorzápasovej domácej sérii, keď v sobotu zdolali Atlant Mytišči 2:1 po nájazdoch. Slovan zakončí sériu štyroch domácich duelov v pondelok o 19.00 h súbojom s Metallurgom Novokuzneck. Potom sa predstaví na klziskách HK Soči a Dinama Moskva.

Ilustračný obrázok k článku Slovan konečne víťazne! Výborné stretnutie proti Mytišči rozhodli až nájazdy
Zdroj: TASR

Slovan Bratislava – Atlant Mytišči 2:1 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 19. Tičar (Jeglič), rozh. nájazd: Tičar – 23. Leščenko (Levickij). Rozhodcovia: Naumov, Soin – Balodis, Birin, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Surový 5+DKZ za seknutie, Nagy 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen, Mihálik – Surový, Murley, Bartovič – Nagy, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Netík – Šťastný, Bližňák, Ölvecký

Atlant Mytišči: Engren – Korobov, Gilroy, Novopašin, Němec, Dyblenko, Tiuljapkin, Jarullin – Černov, Engqvist, Šmeljov – Sošnikov, Vrána, Potapov – Radulov, Bodrov, Kozlov – Leščenko, Jašin, Levickij

Slovan sa musel na začiatku duelu brániť v oslabení, keď išiel na trestnú Murley za sekanie. Hostia mali zopár striel, s ktorými si Backlund bez väčších problémov poradil. Slovan mohol ísť do vedenia v 10. minúte, keď sa Šťastný s Ölveckým snažili pretlačiť puk do siete, ale súpera podržal gólman Engren. Na druhej strane pálil spomedzi kruhov Radulov. V ďalších minútach sa hra prelievala zo strany na stranu a hralo sa najmä v strednom pásme. Ani jedno mužstvo si nevypracovalo výraznejšie šance. V 16. minúte sa rysovalo prečíslenie „belasých“, no Jašin ho zastavil faulom. Počas presilovky dobre pálil Nedorost, s jeho strelou si Engren ešte poradil, no chvíľu po konci výhody ho prekvapil jeden zo spoluhráčov, ktorý si zrazil Tičarove nahodenie z veľkého uhla do siete a Slovan sa ujal vedenia 1:0.

Atlant odpovedal krátko po zmene strán. Leščenko vyhral pred bránkou súboj so Štajnochom a z otočky prestrelil Backlunda – 1:1. Vzápätí tvrdo vystrelil Baranka a Engren mal čo robiť, aby vytlačil puk mimo žrde. Brankár hostí potom zlikvidoval aj veľkú šancu dvojice Netík – Tičar a neprekonal ho ani Bližňák, ktorý sa pekne prekľučkoval do dobrej streleckej pozície. Slovan tlačil aj naďalej, v 32. minúte sa dostal do úniku kapitán Bartovič, no nepochodil on a z následnej dorážky ani Surový. Aktivitu domácich zabrzdili až vylúčenia Nagya a Netíka. Atlant z presiloviek druhý gól nevyťažil. V závere si domáci opäť vypracovali veľký tlak, no v bránke hostí úradoval výborný Engren.

V 43. minúte dostal Surový za seknutie 5+DKZ. Úvod dlhej presilovky sa hral 4 proti 3, keďže ešte predtým išli po menšej šarvátke na trestnú Tičar a Dyblenko. Atlant však Backlunda takmer neohrozil. Rovnako dopadla aj následná početná výhoda domácich. Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol a tak duel pokračoval v predĺžení.
V ňom si oba tímy vypracovali niekoľko možností rozhodnúť, no gól nepadol. V 63. minúte nepremenil samostatný nájazd Černov, vzápätí sa rútil na Engrena Bartovič, no jeden z obrancov ho podrazil a tak nasledovalo trestné strieľanie, ktoré však kapitán domácich nepremenil. V predĺžení dostal Nagy za dohováranie rozhodcom 10 min osobný trest a nemohol nastúpiť na rozstrel. V ňom rozhodol o triumfe domácich Tičar.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM