Maros Palesch Futbal

SLOVAN JE MAJSTER

BRATISLAVA, 26.05.2011. V 18. ročníku súťaže skončil Slovan s "double". Belasí oslavovali so svojimi fanúšikmi na Hlavnom námestí v stredu večer.

Skvelá jarná bilancia katapultovala futbalistov Slovana Bratislava k rekordnému šiestemu titulu majstrov Slovenska v osemnástom ročníku najvyššej súťaže v ére samostatnosti. Z Corgoň ligy 2010/2011 si tak „belasí“ vybojovali právo štartu v elitnej Lige majstrov 2011/2012.

Slovan okrem majstrovského titulu vyhral aj 42. ročník Slovenského pohára a raduje sa z cenného „double“. Po jeseni, keď na dovtedajšieho suveréna a obhajcu zo Žiliny strácal 12 bodov, to s ním ale nevyzeralo vôbec dobre. Piate miesto v tabuľke už s novým českým trénerom Karlom Jarolímom, ktorý po 11. kole nahradil Jozefa Jankecha, bolo sklamaním. Navyše sa od klubu odklonili jeho bojkotujúci fanúšikovia. Po tvrdej zimnej príprave a zmenách v kádri – prišiel Marko Milinkovič, resp. do Rostova odišiel Kornel Saláta, Slovan začal jar výhrou v Trnave 3:1 a naštartoval sa k výborným výsledkom. Na jar stratil majster iba body za remízu v Dubnici. Vyhral v Senici a kontumačne aj v Žiline, kde domáci fanúšik inzultoval asistenta rozhodcu Romana Slyška. Na titule majú obrovskú zásluhu góly útočníka Filipa Šeba, ktorý sa s 22 presnými zásahmi stal kráľom strelcov.

Zdroj + foto: TASR a Martin Baumann

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM