Michaela Katonová Správy

Na autobusovej stanici zaparkujú cestujúci do Viedne zadarmo. Na Schwechate za rovnakú službu zaplatíte najmenej 25 eur

Slovenský autobusový prepravca Slovak Lines pripravil pre cestujúcich do Viedne novú službu. Na autobusovú stanicu sa môžu odviezť autom, pohodlne ho zaparkovať na parkovisku bez poplatkov a následne sa už len odviezť na viedenské letisko alebo do Viedne jedným z 23 autobusových spojov.

Ilustračný obrázok k článku Na autobusovej stanici zaparkujú cestujúci do Viedne zadarmo. Na Schwechate za rovnakú službu zaplatíte najmenej 25 eur
Zdroj: TASR

V Bratislave zatiaľ zadarmo

Prepravca prichádza s novinkou, ktorá uľahčí život cestujúcim odlietajúcim z letiska Schwechat alebo cestujúcim do centra Viedne. Ak si kúpia lístok z Bratislavy na viedenské letisko alebo do centra Viedne, môžu využiť bezplatné parkovanie na autobusovej stanici Mlynské Nivy. Parkovisko funguje od pondelka 11. januára.

„Cestujúci so zakúpeným lístkom na Schwechat alebo do Viedne môže zaparkovať svoje auto v deň odchodu autobusu. Služba sa dá využiť veľmi jednoducho a bez akýchkoľvek poplatkov, rampa parkoviska sa otvorí priložením QR kódu z cestovného lístka,“ vysvetľuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Prepravca na svojej internetovej stránke ďalej uvádza, že po návrate z Viedne alebo zo Schwechatu si auto vyzdvihnete. Služba je zatiaľ bezplatná a nie je časovo obmedzená. Pre porovnanie na letisku Schwechat za nekryté parkovanie zaplatíte za deň 24,90 eur. V parkovacom dome, rovnako za jeden deň 39,90 eur.

Bude parkovanie fungovať aj počas rekonštrukcie?

Prepravca chce aj vďaka bezplatnému parkovaniu upozorniť na to, že je často výhodnejšie nechať auto v Bratislave a do Viedne či na letisko sa prepraviť autobusom. Na pravidelnej linke Bratislava – Viedeň premáva denne 23 spojov v každom smere. Na jeseň minulého roka prepravca urobil ústupok voči cestujúcim. Lístky už nemusia byť v tlačenej forme. Pri nástupe do autobusu stačí ukázať QR kód alebo číslo lístka v smartfóne či tablete.

Slovak Lines zatiaľ neuviedli, či bude parkovanie fungovať aj pri rekonštrukcii autobusovej stanice Mlynské Nivy, ktorá by mala začať na konci tohto roka. Provizórna stanica bude umiestnená v priestore za Twin City. Na mieste je aktuálne rozostavané a roky nedokončené Centrum Bottova. Všetky informácie o zmenách sa cestujúci majú dozvedieť v predstihu.

Prečítajte si tiež: Nová hypermoderná autobusová stanica sľubuje nákupy aj oddych

Parkovanie pre cestujúcich do Viedne
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM