Rôzne

Slováci zachránili Buchtáreň: Novú prevádzku otvorí už čoskoro!

Smútok zákazníkov Buchtárne vystriedala veľká radosť. Vďaka ich pomoci sa obľúbenej prevádzke podarilo vyzbierať dosť peňazí na to, aby mohla otvoriť na novej adrese.

Ilustračný obrázok k článku Slováci zachránili Buchtáreň: Novú prevádzku otvorí už čoskoro!
8
Galéria

Koncom februára šokovala Bratislavčanov informácia o zatvorení obľúbenej Buchtárne, kde ste si vďaka nadýchaným buchtám mohli zaspomínať na bezstarostné detstvo u babičky. Dnes je ale všetko inak!

Nevzdali sa!

Obľúbená Buchtáreň sa musela z priestorov na Hurbanovom námestí vysťahovať, pretože majiteľ budovy má s priestormi iné plány. Milovníkom sladučkých buchiet tak museli veľmi neradi oznámiť, že končia. Nedali sa však odradiť a o pomoc sa rozhodli požiadať samotných zákazníkov.

Zakladateľ Buchtárne Tomáš Hakl sa zmobilizoval a spustil záchrannú kampaň. Požiadal v nej zákazníkov o pomoc. Na záchranu Buchtárne potreboval vyzbierať 12-tisíc eur.

Slováci neváhali a za krátky čas sa im podarilo dať dokopy ešte viac, ako bolo potrebné. Dokopy sa vyzbieralo 12 278 eur od 323 ľudí. Všetci títo zákazníci majú od majiteľa po otvorení novej prevádzky sľúbené sladučké buchty.

Tomáš Hakl sa z pomoci fanúšikov Buchtárne veľmi teší. Práve vďaka nim sa podarilo vyzbierať financie na novú prevádzku. „Peniaze použijeme na vyplatenie prvých nájmov, na podrobnú rekonštrukciu prevádzky, zakúpenie nového vybavenia a na ďalšie drobné náklady. Máme v pláne otvoriť prevádzku koncom mesiaca apríl,“ uviedol pre Bratislava24.sk To­máš.

Po otvorení sa môžete tešiť na dlhšie otváracie hodiny, viac miest na sedenie a aj sľúbené buchty. „Odmeny si budu môcť prispievatelia vyzdvihnúť od začiatku mája,“ dodal Tomáš.

Buchtáreň na Hurbanovom námestí končí
8
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM