han Tlačové správy

Slováci vybrali, komu Tesco rozdelí 170-tisíc: Uspeli aj projekty z Vajnor a Podunajských Biskupíc

Zákazníci Tesca sa počas leta predviedli! V mesiacoch júl a august totiž po svojich nákupoch v predajniach Tesca hlasovali za nápady na zlepšenie svojho okolia. Celkový počet hlasov sa prehupol cez trojmiliónovú hranicu!

Ilustračný obrázok k článku Slováci vybrali, komu Tesco rozdelí 170-tisíc: Uspeli aj projekty z Vajnor a Podunajských Biskupíc
11
Galéria

Hlasovanie v rámci 13. edície grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame v podobe žetónov prebehlo vo všetkých predajniach Tesca od 10. júla do 6. augusta 2023. Zákazníci tak pomohli Tescu rozhodnúť o výške finančnej podpory pre 231 víťazných projektov, ktorým reťazec prerozdelí sumu 170-tisíc eur podľa počtu získaných hlasov.

Všetkých 231 víťazných nápadov musí byť zrealizovaných do konca februára budúceho roka. Najviac hlasov v podobe žetónov získali tentoraz projekty z oblasti vzdelávania pre školákov (MŠ, ZŠ) a domovy sociálnych služieb (DSS).

Tesco pomáha

„Slováci si grant Vy rozhodujete, my pomáhame obľúbili, svedčí o tom neuveriteľných 39 miliónov hlasov, ktoré odovzdali za 13 edícií programu. Aj vďaka ich záujmu pribúdajú na Slovensku každý rok projekty, ktoré skrášľujú a spríjemňujú život v komunitách. Od spustenia programu sa podarilo zrealizovať vyše 100 kultúrnych podujatí, zrekonštruovať takmer 60 ihrísk či skrášliť viac ako 150 verejných záhrad a parkov. Náš záväzok byť dobrým susedom v okolí našich obchodov a podporiť dobré nápady je ešte dôležitejším najmä v aktuálnej náročnej dobe,“ hovorí Michaela Lehotská, CSR manažérka Tesca.

Celkovo Tesco na podporu komunít v rámci grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame na Slovensku darovalo už sumu vyše 2 milióny eur, ktoré rozdelilo medzi viac ako 2 500 projektov naprieč všetkými regiónmi.

Viac o programe

Grantový program Vy rozhodujete, my pomáhame podporuje rozličné verejnoprospešné iniciatívy z oblasti zdravia, športu, vzdelávania či kultúry. Môže ísť napríklad o vybudovanie detského ihriska či cyklotrasy, vytvorenie športovej aktivity pre škôlkarov alebo seniorov, bezpečnejšie fungovanie centra voľného času, postavenie hmyzieho hotela i ochranu včiel.

Spolu s množstvom iných projektov sa za 12 edícií programu Vy rozhodujete, my pomáhame podarilo:

• zrealizovať viac ako 100 kultúrnych podujatí

• zrekonštruovať takmer 60 ihrísk

• zorganizovať približne 200 vzdelávacích aktivít

• skrášliť viac ako 150 verejných záhrad a parkov

• uskutočniť vyše 10 detských táborov

• podporiť viac ako 20 aktivít na pomoc útulkom pre zvieratá

Prišiel aj veľvyslanec

Na slávnostnom vyhlásení celkových výsledkov v hypermarkete Tesco na Zlatých pieskoch v Bratislave sa zúčastnil aj britský veľvyslanec na Slovensku Nigel Baker. Bratislavu zastupoval Andrej Salner ako zástupca sekcie sociálnych vecí Magistrátu hlavného mesta SR.

Ocenené projekty

V trinástom ročníku grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“ sa medzi ocenených predrali aj dva projekty z Vajnôr a jeden z Podunajských Biskupíc.

1. miesto

Najviac hlasov získal Vajnorský vinohradnícky spolok Via Vitis: ŠKOLSKÁ VINICA A SAD PRE DETI ZÁKLADNEJ ŠKOLY

Chcú v mladých ľuďoch zapáliť lásku pre pestovanie hrozna a ovocia, a tak vychovať svojich nástupcov, ktorí budú pokračovať v projekte na revitalizáciu zanedbaných vajnorských vinohradov. Vrátia im zašlú slávu, zachránia dedičstvo svojich otcov a vytvoria miesto pre aktívny odpočinok. Spoločne pomôžu prírode a príroda potom pomôže im.

„Našou hlavnou myšlienkou je zachrániť vajnorské vinohrady a dostať ich do kondície. Preto sme došli s týmto projektom, aby žiaci základných škôl vedeli prísť do vinohradov a po prípade ich to začalo aj baviť. A možno ich to bude neskôr aj živiť,“ povedal predseda vinohradníckeho klubu Milan Kodnár. „Už máme aj 14-ročného vinára, takže veríme, že takýchto detí bude ešte viac,“ dodal.

Obdržali: 40 678 hlasov

2. miesto

Na druhom mieste sa umiestnila Súkromná základná umelecká škola, Osloboditeľská 27, Bratislava: VÝSTAVA ĽUDOVÉHO UMENIA Z VAJNÔR

V projekte „Výstava ľudového umenia z Vajnôr“ spolu so žiakmi SZUŠ Osloboditeľská 27 pripravia a zorganizujú výtvarnú výstavu pre širokú verejnosť zameranú na zvyky a tradície z Vajnôr a okolia. Dajú deťom priestor dozvedieť sa viac o tradíciách našich predkov a všetkým ostatným možnosť zúčastniť sa unikátnej výstavy.

„Naša škola sa snaží nie až tak deťom vštepovať, ale rozvíjať v nich lásku ku tradíciám a pekným hodnotám našich predkov. Viesť ich k pekným hodnotám a nielen ich učiť hrať na nejaký hudobný nástroj. Snažíme sa ich navádzať na správnu životnú cestu. Je to vklad aj do budúcnosti, aby sa vedeli dobre a správne rozhodovať. Hudba, kultúra a umenie je veľmi dôležité pre všetkých ľudí,“ poznamenala zástupkyňa školy z Vajnôr.

Obdržali: 28 274 hlasov

3. miesto

Rodičovské združenie pri Materskej škole Linzbothova 18: SPOZNÁVAME SA NAVZÁJOM

Pomocou projektu „Spoznávame sa navzájom“ by chceli, aby si deti spríjemnili čas počas pobytu na školskom dvore, spoznávali svojich kamarátov, hrali sa, rozprávali sa a aktívne pozorovali prírodu.

Obdržali: 25 789 hlasov

Tesco ocenilo projekty v 13. edícii grantového programu: „Vy rozhodujete, my pom
11
Galéria
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM